X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Pytania do eksperta – Starania ze wspomaganiem Transfer w 3 czy 5 dobie?

Transfer w 3 czy 5 dobie?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • rybcia2009 Przyjaciółka

Wysłany: 23 grudnia 2014, 08:24

/  Zgłoś
    Chciałam zapytać jaki transfer według Pana doktora daje większe szanse na powodzenie w 3 czy 5 dobie?
    Czemu nie można robić transferu w 4 lub 6 dobie?
    Miałam transfer w 3 dobie ponieważ 5 doba wypadała w niedzielę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2014, 08:29

Anatolka, Elfik, Anna255, Kava, kapturnica, Sansivieria lubią tę wiadomość

ckai3e3k5c8n0kph.png
  • prof. dr hab. n. med. Krzysztof Łukaszuk Ekspert

Wysłany: 14 stycznia 2015, 08:12

/  Zgłoś
    Jeśli korzysta Pani z rządowego programu zapłodnienia pozaustrojowego, możliwe jest podanie w ramach procedury wyłącznie zarodków 2-, 3- lub 5-dniowych.

Jeżeli zarodek rozwinie się dopiero na 6 dobę to prawdopodobnie nie jest on optymalny.
    Zarodki prawidłowo rozwijające się na 6 dobę na ogół będą już uwolnione z otoczek, co zmniejsza ich szansę na implantację.

Elfik lubi tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ