Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]

tuż przed 40 tką

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 02:11

/  Zgłoś
    Stuknęło mi w listopadzie 39 lat. Mam PCOS. Staramy się około 5 lat. Do tej pory było tylko leczenie metforminą.bez skutku. Czy możliwe jest zakwalifikowanie nas do programu refundowanego IN VITRO, skoro nie miałam nawet prób leczenia Klomifenem. Moja pani doktor uznała, że nie ma takiej potrzeby, pomimo że mówiłam iż nie widzę u siebie żadnych objawów owulacji, monitoringu nie miałam. Niestety za bardzo zaufałam mojej lekarce, która właściwie nic z moją niepłodnością nie zrobiła przez 5 lat i teraz boję się że już jest za późno.

kapturnica, momo1009, Anatolka, Asiulek, Agi83, Mysia 15, hellishangel, Maciejka, Saramago, justa1234, moremi, kasiakasia11, Lianna, Asia08, Libra, Elfik, Iwone, Milady, LUDWIK, Lucky, rybka, Kasia_1977, perelka89, ComeToMeBaby, Beata.D, agania, iwanka, Parka, Holly go, She Wolf, Mega lubią tę wiadomość

• prof. dr hab. n. med. Krzysztof Łukaszuk Ekspert

Wysłany: 14 stycznia 2015, 08:10

/  Zgłoś
    Kwalifikacja do programu wymaga indywidualnej oceny, wywiadu i wyników badań. Nie jest jednak w Pani przypadku wykluczona.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ