Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]

tuż przed 40 tką

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 02:11

/  Zgłoś
    Stuknęło mi w listopadzie 39 lat. Mam PCOS. Staramy się około 5 lat. Do tej pory było tylko leczenie metforminą.bez skutku. Czy możliwe jest zakwalifikowanie nas do programu refundowanego IN VITRO, skoro nie miałam nawet prób leczenia Klomifenem. Moja pani doktor uznała, że nie ma takiej potrzeby, pomimo że mówiłam iż nie widzę u siebie żadnych objawów owulacji, monitoringu nie miałam. Niestety za bardzo zaufałam mojej lekarce, która właściwie nic z moją niepłodnością nie zrobiła przez 5 lat i teraz boję się że już jest za późno.

kapturnica, momo1009, Anatolka, Asiulek, Agi83, Mysia 15, hellishangel, Maciejka, Saramago, justa1234, moremi, kasiakasia11, Lianna, Asia08, nick nieaktualny, Elfik, Iwone, Milady, LUDWIK, Lucky, rybka, Kasia_1977, perelka89, ComeToMeBaby, Beata.D, agania, iwanka, Parka, Holly go, She Wolf, Mega lubią tę wiadomość

• prof. dr hab. n. med. Krzysztof Łukaszuk Ekspert

Wysłany: 14 stycznia 2015, 08:10

/  Zgłoś
    Kwalifikacja do programu wymaga indywidualnej oceny, wywiadu i wyników badań. Nie jest jednak w Pani przypadku wykluczona.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ