Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]

tuż przed 40 tką

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 02:11

/  Zgłoś
    Stuknęło mi w listopadzie 39 lat. Mam PCOS. Staramy się około 5 lat. Do tej pory było tylko leczenie metforminą.bez skutku. Czy możliwe jest zakwalifikowanie nas do programu refundowanego IN VITRO, skoro nie miałam nawet prób leczenia Klomifenem. Moja pani doktor uznała, że nie ma takiej potrzeby, pomimo że mówiłam iż nie widzę u siebie żadnych objawów owulacji, monitoringu nie miałam. Niestety za bardzo zaufałam mojej lekarce, która właściwie nic z moją niepłodnością nie zrobiła przez 5 lat i teraz boję się że już jest za późno.

kapturnica, momo1009, Anatolka, Asiulek, Agi83, Mysia 15, hellishangel, Maciejka, Saramago, justa1234, moremi, kasiakasia11, Lianna, Asia08, nick nieaktualny, Elfik, Iwone, Milady, LUDWIK, Lucky, rybka, Kasia_1977, perelka89, ComeToMeBaby, Beata.D, agania, iwanka, Parka, Holly go, She Wolf, Mega lubią tę wiadomość

• prof. dr hab. n. med. Krzysztof Łukaszuk Ekspert

Wysłany: 14 stycznia 2015, 08:10

/  Zgłoś
    Kwalifikacja do programu wymaga indywidualnej oceny, wywiadu i wyników badań. Nie jest jednak w Pani przypadku wykluczona.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ