Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Pytania do eksperta Bardzo długie cykle

Bardzo długie cykle

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Madlene28 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2019, 11:15

/  Zgłoś
    Witam, w literaturze wyczytałam, że prawidłowy cykl powinien mieć nie więcej niż 35 dni. Moje cykle od kilku miesięcy trwają do 44 dni. Czy w przypadku takiej rozbieżności możliwe jest w ogóle zajście w ciążę? Kiedy mogę się spodziewać owulacji?

Nowastaraczka lubi tę wiadomość

Córeczka - 25.12.2017r.
    Synek- 25.08.2020r.
    25.10.2021r- mamy ❤️

w57v3e3kc4ld4kpi.png
  • dr n.med. Dariusz Mercik Ekspert

Wysłany: 12 września 2019, 11:26

/  Zgłoś
    Co do zasady, prawidłowe cykle miesiączkowe powinny trwać od 21 do 35 dni. Organizm każdej kobiety jest jednak inny. U jednych kobiet cykle są dłuższe u innych krótsze. Ważne jest jednak, aby były regularne. Przy długotrwale przedłużających się cyklach oraz braku ich regularności należy skonsultować się z lekarzem ginekologiem, który na podstawie badań hormonalnych (AMH, prolaktyna, TSH) oraz badania ultrasonograficznego, ustali przyczynę takiego stanu. Szczególnie, w sytuacji planowanej ciąży, warto zadbać o właściwą diagnostykę problemu.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Alergiczny katar u maluchów: domowe wsparcie i sygnały alarmowe.

Rozpoznanie, czy katar u dziecka to alergia, czy infekcja, bywa trudne, a poprawne odróżnienie objawów jest kluczowe dla skutecznego leczenia. Ten artykuł to kompleksowy przewodnik dla rodziców, pomagający zrozumieć specyfikę kataru alergicznego u dziecka, jego symptomy, domowe sposoby łagodzenia oraz kiedy konieczna jest wizyta u lekarza. Dowiedz się, jak zapobiegać powikłaniom i skutecznie wspierać malucha w walce z dolegliwościami.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ