Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Pytania do eksperta Bardzo długie cykle

Bardzo długie cykle

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Madlene28 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2019, 11:15

/  Zgłoś
    Witam, w literaturze wyczytałam, że prawidłowy cykl powinien mieć nie więcej niż 35 dni. Moje cykle od kilku miesięcy trwają do 44 dni. Czy w przypadku takiej rozbieżności możliwe jest w ogóle zajście w ciążę? Kiedy mogę się spodziewać owulacji?

Nowastaraczka lubi tę wiadomość

Córeczka - 25.12.2017r.
    Synek- 25.08.2020r.
    25.10.2021r- mamy ❤️

w57v3e3kc4ld4kpi.png
  • dr n.med. Dariusz Mercik Ekspert

Wysłany: 12 września 2019, 11:26

/  Zgłoś
    Co do zasady, prawidłowe cykle miesiączkowe powinny trwać od 21 do 35 dni. Organizm każdej kobiety jest jednak inny. U jednych kobiet cykle są dłuższe u innych krótsze. Ważne jest jednak, aby były regularne. Przy długotrwale przedłużających się cyklach oraz braku ich regularności należy skonsultować się z lekarzem ginekologiem, który na podstawie badań hormonalnych (AMH, prolaktyna, TSH) oraz badania ultrasonograficznego, ustali przyczynę takiego stanu. Szczególnie, w sytuacji planowanej ciąży, warto zadbać o właściwą diagnostykę problemu.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ