Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Pytania do eksperta Ból brzucha ustapił

Ból brzucha ustapił

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • klaudia1991 Znajoma

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 10:54

/  Zgłoś
    Witam serdecznie.
    Trzy dni temu wykonałam test ciążowy okazał się pozytywny, w dniu wczorajszym mi, ze troszkę za szybko wybrałam się do ginekologa, ponieważ nie mogła się doczekać, aby potwierdzić, że jest ok. Pani doktor stwierdziła, ze pęcherzyk ma około 3,6mm stwierdziła około 3,5 -4 tyg od zapłodnienia, pierwszy dzień ostatniej miesiączki miałam 21.07. Robiąc badanie potwierdziła rozpulchnienie macicy oraz napięcie piersi, okazało się również, że mam dwa pęcherzyki, lecz Pani doktor stwierdziła, że może w jednym rozwinąć się płód a drugi się wchłonąć. Pani doktor poinformowała mnie również, ze w pęcherzyku wg może nie być płodu, czym akurat bardziej mnie nastraszyła. Od wczoraj wieczora po wizycie, przestałam odczuwać ból brzucha, wcześniej odczuwałam go jak przed miesiączka, w dniu dzisiejszym czuje jedynie lekkie kłucie w jelitach, ponieważ zauważyłam od kilku dni, ze mam bardzo wzdęty brzuch. Martwi mnie bardzo czy czasami cos się nie wydarzyło, ze mimo kilku tyg gdzie powiększa się macica ból brzucha ustąpił. W dniu dzisiejszym wybieram się również na badania beta HCG, ponieważ Pani doktor prosiła, abym sprawdziła co wyjdzie w wyniku. Bardzo proszę o informacje, czy powinnam się czymś niepokoić, czy po prostu wyolbrzymiam problem ? to moja pierwsza wypragniona ciąża, długo się staraliśmy. Kolejna wizytę u ginekologa mam za 2 tyg.
    Pozdrawiam

Klaudia
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ