X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Pytania do eksperta Brak okresu

Brak okresu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • misia 30 Nowa

Wysłany: 24 lipca 2019, 15:48

/  Zgłoś
    Witam mam taki problem od dwóch tygodni nie mam okresu tylko zauważyłam podczas podcierania biała wydzielone czy ro coś poważnego zrobiłam test ciążowy i wyszedł negatywny proszę o odpowiedź

karola30
  • dr n.med. Dariusz Mercik Ekspert

Wysłany: 12 września 2019, 10:55

/  Zgłoś
    Śluz zmienia swoją konsystencję i barwę w zależności od fazy cyklu menstruacyjnego.
    Podczas owulacji śluz jest obfity i przejrzysty, konsystencją przypomina białko jaja kurzego.
    Natomiast w drugiej połowie cyklu staje się gęsty, nieprzejrzysty, biały. Wszelkie zaś zmiany
    w kolorze i zapachu wydzieliny z pochwy mogą świadczyć o infekcji dróg rodnych i są
    wskazaniem do wizyty u ginekologa oraz wykonania wymazu bakteriologicznego z dróg
    rodnych. Natomiast przy braku miesiączki podstawowym badaniem diagnostycznym jest
    badanie ultrasonograficzne.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ