X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Pytania do eksperta Brak okresu

Brak okresu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • misia 30 Nowa

Wysłany: 24 lipca 2019, 15:48

/  Zgłoś
    Witam mam taki problem od dwóch tygodni nie mam okresu tylko zauważyłam podczas podcierania biała wydzielone czy ro coś poważnego zrobiłam test ciążowy i wyszedł negatywny proszę o odpowiedź

karola30
  • dr n.med. Dariusz Mercik Ekspert

Wysłany: 12 września 2019, 10:55

/  Zgłoś
    Śluz zmienia swoją konsystencję i barwę w zależności od fazy cyklu menstruacyjnego.
    Podczas owulacji śluz jest obfity i przejrzysty, konsystencją przypomina białko jaja kurzego.
    Natomiast w drugiej połowie cyklu staje się gęsty, nieprzejrzysty, biały. Wszelkie zaś zmiany
    w kolorze i zapachu wydzieliny z pochwy mogą świadczyć o infekcji dróg rodnych i są
    wskazaniem do wizyty u ginekologa oraz wykonania wymazu bakteriologicznego z dróg
    rodnych. Natomiast przy braku miesiączki podstawowym badaniem diagnostycznym jest
    badanie ultrasonograficzne.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ