X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Pytania do eksperta Duphaston i dziwny okres

Duphaston i dziwny okres

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • ewelinka26 Nowa

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 15:09

/  Zgłoś
    Witam,
    Od roku staramy się z mężem o dziecko niestety nie wychodzi.
    Udałam się na wizytę do ginekologa, ten skierował mnie na badania TSH, prolaktyna, progesteron i testosteron. Wszystkie w normie oprócz testosteronu ( 77,25 ng/dl). Z racji tego że moje cykle trwają 32 dni i zawsze były regularne mój lekarz stwierdził że trzeba skrócić cykle do 28 dni ponieważ nie występuje owulacja. Dostalam lek duphaston, stosowalam w 18 dc przez 10 dni, 2 tabletki dziennie. W pierwszym miesiącu od stosowania cykl skrócil się do 30 dni natomiast w drugim do 28, jednak pierwsze 3 dni miesiączki były bardzo słabe kolejne 2 już obfite. Niestety po tygodniu od dnia zakończenia miesiączki znów zaczęłam krwawic. Dziś jest 14 dc i nie wiem czy zaczynać ponownie brać duphaston, skoro w 18dc wypadnie mi 4 dzień okresu. Nie wiem co o tym myśleć. Wizytę u ginekologa mam dopiero za tydzień.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ