X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Pytania do eksperta Duphaston i dziwny okres

Duphaston i dziwny okres

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • ewelinka26 Nowa

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 15:09

/  Zgłoś
    Witam,
    Od roku staramy się z mężem o dziecko niestety nie wychodzi.
    Udałam się na wizytę do ginekologa, ten skierował mnie na badania TSH, prolaktyna, progesteron i testosteron. Wszystkie w normie oprócz testosteronu ( 77,25 ng/dl). Z racji tego że moje cykle trwają 32 dni i zawsze były regularne mój lekarz stwierdził że trzeba skrócić cykle do 28 dni ponieważ nie występuje owulacja. Dostalam lek duphaston, stosowalam w 18 dc przez 10 dni, 2 tabletki dziennie. W pierwszym miesiącu od stosowania cykl skrócil się do 30 dni natomiast w drugim do 28, jednak pierwsze 3 dni miesiączki były bardzo słabe kolejne 2 już obfite. Niestety po tygodniu od dnia zakończenia miesiączki znów zaczęłam krwawic. Dziś jest 14 dc i nie wiem czy zaczynać ponownie brać duphaston, skoro w 18dc wypadnie mi 4 dzień okresu. Nie wiem co o tym myśleć. Wizytę u ginekologa mam dopiero za tydzień.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ