X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

...

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Sabka112 Nowa

Wysłany: 22 września 2017, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam! Jestem w potrzasku.. brałam clostilbegyt od 5 -9 dnia. Miałam monitoring ale lekarz powiedział na ostatnim USG że widzi dwa ogromne torbiele w jajniku. Moje pytanie czy jednak jakiś pęcherzyk mógł się uwolnić i mogło dojść do zapłodnienia? Pragnę dziecka tak mocno..

MisiaABC lubi tę wiadomość

Sabka112
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2017, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie mogło dojść do zapłodnienia.
    A to ostatnie USG z ogromnymi (ile mm?) torbielami było robione w cyklu z Clo?I w którym dniu cyklu?
    Skoro miałaś monitoring po wzięciu Clo, to ile urosło pod wpływem leku pęcherzyków?, ile pękło?, bo zostały dwa, jak rozumiem w postaci torbieli.

• Sabka112 Nowa

Wysłany: 22 września 2017, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4.5cm i 2.6cm.. lekarz nazwał to ciałkami żółtymi.. pękły dwa.. lekarz powiedział że w tym miesiącu bez szans

Sabka112
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2017, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niejasno piszesz.Ciałka żółte to normalna sprawa po pękniętych pęcherzykach.A te wymiary to czego podałaś?

Jeżeli są torbiele, to pewnie dostaniesz na to leki i się wchłoną, czasami wchłaniają się i bez leków.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2017, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak nie ma szans w tym cyklu, to będzie szansa w kolejnych cyklach :)Nie martw się.

• Sabka112 Nowa

Wysłany: 22 września 2017, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie lekarz nazwał to w jajniku ciałkami żółtymi.. dla mnie też to nie jasne. A wymiary właśnie tych ciałek ponad 4cm to jednak dużo prawda? Już ponad rok jak się staramy i nic.. oboje zdrowi oboje chcemy..

Sabka112
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2017, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ciałko żółte to co innego niż torbiel. Ciałko żółte to coś dobrego, oznacza, że pęcherzyk pękł, więc była owulacja.
    A torbiel w jajniku to przerośnięty pęcherzyk.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ