X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne 17 dzień po owulacji ...
Odpowiedz

17 dzień po owulacji ...

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Czy jest szansa żeby w 17 dpo na teście ciążowym nie było nawet cienia ?
    Wiem, że pewnie @ przyjdzie w nocy lub jutro nad ranem ale w środku wciąż żyję nadzieją ...

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • vanessa Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem OF źle wyznaczył owulację jeżeli w ogóle była.

7 lat walki o Ciebie Kruszynko...

201701271765.png

(*) Aniołek Madzia 7 tc luty 2020 - w moim sercu pozostaniesz na zawsze
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno dobrze wyznaczył, bo właśnie wtedy była. Potwierdzone monitoringiem. A wg Ciebie w którym dniu powinna być ?

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Myszka-Minnie Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W 17 dpo to piwinny byc widac 2 tluste kreski :-) Widocznie nie doszło do zapłodnienia i testy wychodza negatywne.

f2wl9vvj16detq98.png

w57vlbetiy8u8flo.png
  • Asta Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zadziwia mnie zaufanie jakim darzy sie domowe testy ciazowe.
    Oczywiscie, ze jest szansa, ze test sie myli. W pierwszej ciazy, 4 dni po terminie @ wyszedl mi negatyw. Mojej siostrze przez dwa tyg wychodzily negatywy,dopiero badanie krwi pokazalo, ze jest w ciazy. Te testy nie sa nieomylne.

Jezeli chcesz miec pewnosc - zrob badanie krwi, ono da najpewniejszy wynik.

aga.just, Fasia lubią tę wiadomość

Mój Aniołek (6tc) - 19.10.2012
    d92562f68b.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka-Minnie wrote:
    W 17 dpo to piwinny byc widac 2 tluste kreski :-) Widocznie nie doszło do zapłodnienia i testy wychodza negatywne.

Błąd. Mi tłuste krechy wychodziło po 20 dpo. W 15, 16 dpo nadal nie były to tłuste krechy.

• Myszka-Minnie Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga.just wrote:
    Błąd. Mi tłuste krechy wychodziło po 20 dpo. W 15, 16 dpo nadal nie były to tłuste krechy.

Wszystko zalezy od organizmu kiedy doszlo do zagniezdzenia. Przy pozniejszym zagniezdzeniu moga i w 20 dpo wyjsc dopiero tluste krechy.

f2wl9vvj16detq98.png

w57vlbetiy8u8flo.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka-Minnie wrote:
    Wszystko zalezy od organizmu kiedy doszlo do zagniezdzenia. Przy pozniejszym zagniezdzeniu moga i w 20 dpo wyjsc dopiero tluste krechy.

Ano właśnie. Więc stwierdzenie powyżej, że w 17 to już muszą wyjść tłuste krechy jest nie do końca prawdą :) o to mi chodziło :)
    A do zagnieżdżenia musiał dojść i tak w miarę szybko bo cień cienia pojawił się już 9 dpo tylko wtedy uznałam to za błąd testu i się nie nakręcałam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2014, 09:36

Fasia lubi tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asta wrote:
    Zadziwia mnie zaufanie jakim darzy sie domowe testy ciazowe.
    Oczywiscie, ze jest szansa, ze test sie myli. W pierwszej ciazy, 4 dni po terminie @ wyszedl mi negatyw. Mojej siostrze przez dwa tyg wychodzily negatywy,dopiero badanie krwi pokazalo, ze jest w ciazy. Te testy nie sa nieomylne.

Jezeli chcesz miec pewnosc - zrob badanie krwi, ono da najpewniejszy wynik.

Dziś temp. poszła w dół więc jeśli do rana nie dostanę okresu to wybiorę się przed pracą na betę. Jak się okaże, że jednak w ciąży nie jestem (co wg mojego przeczucia jest niestety prawdą ...) to muszę dzwonić do ginekolog i pytać co dalej ...
    Ehhh nie wiem czemu ciąży nie ma i okresu też nie ...

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Agis Przyjaciółka

Wysłany: 20 czerwca 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w poprzednim cyklu też miałam taka niemiłą niespodziankę..18dpo ..rozbudzona nadzieja mimo negatywnego testu...i okres

f2w33e3ko1nuzwjb.png
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy ja wiem czy bhcg jest 100%? w moim przypadku tak nie było, ale to wina lab, ale mimo to rozpacz straszna byla, a testy domowe kazdego rodzaju pozytywne.
    Mi wychodzily testy po 12dpo II :)

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
    Aniołek 2.02.2013 (11 tydz.) [*][*][*] Zawsze będziesz w naszych serduszkach Aniołeczku!
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ