Forum Starając się - ogólne 2 din przed miesiączka test owulacyjnych pozytywny
Odpowiedz

2 din przed miesiączka test owulacyjnych pozytywny

  • AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Nicolca25 Debiutantka
    Postów: 9 0

    Wysłany: 23 października 2017, 13:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, mam pytanie. Cykle mam 28 dniowe. Jestem w 26 do i test owulacyjnych pokazał mi dwie równie zabarwione kreski. Planowo owulacja miała być w 14 dc. Bóle piersi, mdłości i biały rzadki śluz i dziś doszły kłucia w podbrzuszu. Czy jest możliwa ciąża ? Dodam ze biorę codziennie Norprolac i duphaston w 16-25 dc bo miałam problemy z hormonami ale lekarz powiedzial ze teraz jest już wszystko w normie. Powiem szczerze ze załamałam się widząc wynik testu owulacyjnego. Bo nawet według wykresu ovu wykazał przesunięcie owulacji do dnia 20 cyklu po wszystkich objawach i temperaturach jakie zobaczyłam czy to mozliwe

    Nicolca25
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2140 693

    Wysłany: 23 października 2017, 14:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co dziewczyny pisały na innych wątkach , u jednych (tych których zobaczyły dwie kreski) test owulacyjne wciąż wychodziły pozytywne, a u innych negatywne. Masz możliwość zrobić betę?

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina Do 2000, nać, colostrum

    Suple On. Witamina C 500,

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • Nicolca25 Debiutantka
    Postów: 9 0

    Wysłany: 23 października 2017, 15:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie do konca termin do lekarza dostałam na 9 stycznia dopiero mieszkam za granica. Czekam dwa dni na planowana miesiączkę, z tym ze jeżeli nie przyjdzie to czy na test ciążowy nie jest za wcześnie ? Czytałam ze wynik pozytywny pokazuje się na 4-5 tygodni od zapłodnienia nie od ostatniej miesiączki

    Nicolca25
  • Nicolca25 Debiutantka
    Postów: 9 0

    Wysłany: 23 października 2017, 15:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym ze lekarz mi powiedzial ze owulacja występuje tak jak występować powinna czyli w połowie cyklu. Za to wykresy ocu po oznaczeniu wszystkich dolegliwości i temperatury wyznaczyły mi owulacje na 20 dc i przesunęły mi miesiączkę do 36 dc. Przy duphastonie miesiączka zawsze pojawia się punktualnie czyli 28 dc także nie rozumiem, i do tego pozytywny test owulacyjnych w 26 dc

    Nicolca25
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 23 października 2017, 15:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wcześniej testy owu nie pokazywaly pozytywu? Niektórym dziewczynom wychodzą cały cykl testy owu pozytywne, a może ci się przesunela owulacja tez tak zawsze może być. Może to jakas dodatkowa owulacja ciężko stwierdzić. Testy ciążowe wychodzą po implantacji,w terminie okresu z reguly juz wychodzą czyli 4-5 tydzien cyklu czyli ostatniej miesiączki.

  • Nicolca25 Debiutantka
    Postów: 9 0

    Wysłany: 23 października 2017, 16:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczesnie wychodzila mi jasna krenkande kontrollapparat w terminie din plodnych. Czekam do miesiaczki i bede Robin test

    Nicolca25
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego