Aletra lecznicza
-
Wznawiam temat. Czy ktoś wie gdzie to kupić. W zielarskiej babki nie wiedziały o co mi chodzi, w internetowych zielarniach "brak danych".
-
cytat z forum: "Ja zaczęłam brać Aletrę kilkanaście dni temu. Dowiedziałam sie o niej tutaj, na Forum. To lek homeopatyczny (firmy Boiron), dostępny w trzech "mocach". POnoć najlepiej zacząć od 9 i łykac po dwie granulki rano i wieczorem. W mojej aptece (Warszawa) jejnie mieli na składzie, ale jak zamówiłam, sprowadzili na nastepny dzień. Czy działa, nie mam pojęcia, bo jeszcze za krótko ją biorę. Jak działa - podobno od razu się zachodzi :lol: " Odpal link który podała Ania 84
-
No ok odpaliłam ale tam są wypowiedzi z lat np. 2004, 2012. Teraz trudno ją dostać. Gdzieś czytałam, że ją wycofali ale gdzieś jeszcze można znaleźć. Prosiłam w 2 aptekach o sprowadzenie i się nie udało - brak. W aptekach, zielarniach internetowych - brak. Myślałam, ze może ktoś tutaj ma namiar na konkrety skąd wziąć. Ale dzięki
-
Wiem, że to stary wątek ale szukam coś o Aletrze znalazłam apteke w necie, która ja sprzedaje i pytanie czy ona działa na podwyższenie progesteronu? i poprawia owulację? Bo nie wiem czy zamówić. jak ktoś chce to mogę podac adres apteki.
Pozdrawiam -
Witajcie, tyle o tych ziołach znalazłam w necie:
Używana do leczenia bolesnych miesiączek, braku menstruacji, endometriozy, nierównowagi hormonalnej, niepłodności, mdłości w ciąży, cyst jajników, zagrożenia poronieniem. Tonizuje układ rozrodczy, szczególną rolę odgrywa przy zachodzeniu w ciąże i w samej ciąży. Ma normalizujący wpływ na jajniki. Używany przy niepłodności związanej z nieprawidłowym wzrostem pęcherzyków Graafa. Zmniejsza ból owulacyjny i suchość w pochwie. Niektórzy specjaliści ostrzegają, aby nie brać zioła zanim nie zdecyduje się na ciążę!
Czytałam również, że roślina ta rośnie w USA i była używana przez Indian do leczenia niepłodności. Ja sprowadziłam ze stanów. Gdyby któraś z Was chciała więcej informacji proszę o kontakt mailowy: [email protected]ALETRA -