X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne AMH niski
Odpowiedz

AMH niski

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Merisa Ekspertka

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam dziewczyny.
    Mój Amh jest tragiczny bo 0,08 z czego jestem a moze raczej czuje sie bezuzyteczna :( Tak bardzo chciałam mieć Dziecko jak każda z Was.. Moj TSH 2,4..
    Czy to juz totalny brak szans na zajscie w ciąże? Czy ktos z tak niskim zaszedł ? jakie macie doswiadczenia z tak niskim AMH az dwie zerówki z przodu tragedia :(
    Jestem załamana totalnie .
    Napiszcie co myslicie każda odpowiedź jest dla mnie ważna...

Lazywaifu lubi tę wiadomość

• Anuśla Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merisa wrote:
    witam dziewczyny.
    Mój Amh jest tragiczny bo 0,08 z czego jestem a moze raczej czuje sie bezuzyteczna :( Tak bardzo chciałam mieć Dziecko jak każda z Was.. Moj TSH 2,4..
    Czy to juz totalny brak szans na zajscie w ciąże? Czy ktos z tak niskim zaszedł ? jakie macie doswiadczenia z tak niskim AMH az dwie zerówki z przodu tragedia :(
    Leczysz sie w klinice? Co powiedział lekarz? Zawsze można spróbować albo zacząć myśleć o komórce dawczyni. Ja bym jednak powtórzyła badanie. Wejdź sobie na dział Starajac sie z pomoca medyczna. Tam jest watek z niskim amh.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2019, 11:17

Merisa lubi tę wiadomość

ojxe8ribfhgxs7lm.png

3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
    4 x IUI :-(
    Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
    Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
    ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
    28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
    27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
    7dpt beta 39.46 😄
    9dpt beta 164
    11dpt beta 484
    14dpt beta 2566
    24dpt - mamy Serduszko!
    Czekamy na Córeczkę😄
    09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
    "Nie bój się, tylko wierz."
  • Merisa Ekspertka

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśla wrote:
    Leczysz sie w klinice? Co powiedział lekarz? Zawsze można spróbować albo zacząć myśleć o komórce dawczyni. Ja bym jednak powtórzyła badanie. Wejdź sobie na dział Starajac sie z pomoca medyczna. Tam jest watek z niskim amh.

Tak w klinice lecz co najdziwniejsze wczesniej jeszcze rok temu bez problemy w 1cyklu zaszlam lecz poronilam mam tez dziecko 2letnie ktore tez zostalo poczete szybko i taki nagly spadek po roku ... Wiec u mnie nie ma wogole szans przy takim?
    dodam ze powtorzylam badanie czekam na wynik

• marlenaO Autorytet

Wysłany: 14 września 2019, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skoro wcześniej miałaś dobre wyniki a teraz taki spadek, to może to jakaś pomyłka? Do AMh mi lekarz kazał podejsc z takim luzem, ze jest to jakis obraz pracy jajnikow ale nie jest to wyrocznia. To jest tylko badanie. Od ilości ktora pokazuje amh, wazniejsza jest jakość jajeczek, a to pokazuja badania LH, FSH i inne i dobre usg. TSH masz za wysokie, powinne byc ok 1,5 przy staraniach.

oloowa2709 lubi tę wiadomość

iv09l6d8avrm8gc1.png
  • maria.marysia Koleżanka

Wysłany: 4 listopada 2019, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z AMH walczę już kilka miesięcy..Merisa. A w której klinice się leczysz?

• Jula3 Znajoma

Wysłany: 7 listopada 2019, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, też mam problem z Tsh powyżej 3 , AMH powyżej 5 więc za wysokie też nie wiem co myśleć za tydzień wizyta u ginekologa więc dop się dowiem . 😔

• maria.marysia Koleżanka

Wysłany: 4 stycznia 2020, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jula3, i jak poszło? Gdzie się leczysz?

• Lazywaifu Koleżanka

Wysłany: 27 października 2020, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merisa wrote:
    witam dziewczyny.
    Jeżeli nie ma szans ze swoją komorką zawsze jest szansa z komórką dawczyni. A robiłaś badanie inhibiny B w 3-6 d.c.?

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ