X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne ANA 1,2,3 dodatnie
Odpowiedz

ANA 1,2,3 dodatnie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • rybeczki Znajoma

Wysłany: 11 lutego 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    Razem z żoną od roku staramy się o dziecko. Żona ma Hashimoto. Lekarz zlecił żonie badania
    ANA 1 - dodatnie
    ANA 2 - dodatnie
    ANA 3 - dodatnie
    Allomlr - 10%
    Lekarz wysyła żonę na szczepienia limfocytami ale nie wolno szczepić jeśli ANA 3 dodatnie. Tak więc kazał iść do dietetyka w celu zrobienia badań na alergie pokarmowe oraz przejść na dietę jeśli żona będzie na coś uczulona.

Tak się zastanawiamy czy nie ma innego sposobu? Tylko te szczepienia?

Czy nie da się zastosować jakiś leków (encorton, clexane itp.) aby zajść w ciąże? Zauważyłem, że nasz lekarz w ogóle nie przepisuje leków... ale to inna sprawa.

Bardzo dziękuję za pomoc.

• Morwa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2016, 10:44

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ