Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Antybiotyk w bardzo wczesnej ciąży
Odpowiedz

Antybiotyk w bardzo wczesnej ciąży

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • dusia89 Ekspertka

Wysłany: 28 lutego 2025, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem 7dp owulacji , 8 dp ovitrele .
    Testy wychodzą pozytywne , ale wiadomo że to duże prawdopodobieństwo że to po zastrzyku.

Od 3 dni boli mnie ząb . Zrobił się stan zapalny . Dentysta przepisał antybiotyk (Taromentin) . Mówiłam że jest szansa na ciążę ale powiedział że to nie ma znaczenia i antybiotyki można w ciąży . Oczywiście mam wielkie obawy tymbardziej że 3 miesiące temu poroniłam .

Czy któraś z Was brała ten antybiotyk w ciąży ??

wnidmg7y3r7e3nug.png

ex2b8u699a8qowv6.png

26.01.2018 - 6,91 cm szczęścia
  • Nefretam Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2025, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, pochodne penicyliny są uznawane za bezpieczne w ciąży.
    Taromentin to amoksycyklona z kwasem klawulanowym

MoniaB lubi tę wiadomość

AMH 0,24
    👩'90 🧔'86 🐱

Starania od 02.2025

15.04.2025 betaHCG 166
    29.04.2025 CRL 3mm ❤️
    22.05 - 2,5cm
    10.06 prenatalne 5,7cm i wszystko na miejscu - dziewczynka 🩷
    5.08 połówkowe - zdrowe 346g :) (20+2)
    8.10 III prenatalne 1458g (29+3)
    28.10 2062g (32+2)
    20.11 2780g (35+4)
    2.12 3100g (37+2)
    16.12 3480g (39+2)

22.12 🏥

age.png
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2025, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dusia89 wrote:
    Jestem 7dp owulacji , 8 dp ovitrele .
    Testy wychodzą pozytywne , ale wiadomo że to duże prawdopodobieństwo że to po zastrzyku.

Od 3 dni boli mnie ząb . Zrobił się stan zapalny . Dentysta przepisał antybiotyk (Taromentin) . Mówiłam że jest szansa na ciążę ale powiedział że to nie ma znaczenia i antybiotyki można w ciąży . Oczywiście mam wielkie obawy tymbardziej że 3 miesiące temu poroniłam .

Czy któraś z Was brała ten antybiotyk w ciąży ??
    Brałam antybiotyki na zapalenie pęcherza w pierwszej ciąży jakoś na początku. Ale spokojnie. Dopóki test nie wyjdzie pozytywny to w ciąży nie jesteś:)

MoniaB lubi tę wiadomość

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Pregna plus, Pregna DHA 2x1, magnez 2x1, Acard 75, Żelazo

USG połówkowe- 343 g zdrowej dziewczynki 🩷

preg.png
  • dusia89 Ekspertka

Wysłany: 28 lutego 2025, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefretam wrote:
    Tak, pochodne penicyliny są uznawane za bezpieczne w ciąży.
    Taromentin to amoksycyklona z kwasem klawulanowym
    Dziękuję za odpowiedź . Wlasnie o ten kwas się obawiam bo czytałam że nie dokońca jest polecany w ciąży ale różnie mówią .

wnidmg7y3r7e3nug.png

ex2b8u699a8qowv6.png

26.01.2018 - 6,91 cm szczęścia
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ