X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Antybiotyk w bardzo wczesnej ciąży
Odpowiedz

Antybiotyk w bardzo wczesnej ciąży

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • dusia89 Ekspertka

Wysłany: 28 lutego, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem 7dp owulacji , 8 dp ovitrele .
    Testy wychodzą pozytywne , ale wiadomo że to duże prawdopodobieństwo że to po zastrzyku.

Od 3 dni boli mnie ząb . Zrobił się stan zapalny . Dentysta przepisał antybiotyk (Taromentin) . Mówiłam że jest szansa na ciążę ale powiedział że to nie ma znaczenia i antybiotyki można w ciąży . Oczywiście mam wielkie obawy tymbardziej że 3 miesiące temu poroniłam .

Czy któraś z Was brała ten antybiotyk w ciąży ??

wnidmg7y3r7e3nug.png

ex2b8u699a8qowv6.png

26.01.2018 - 6,91 cm szczęścia
  • Nefretam Koleżanka

Wysłany: 28 lutego, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, pochodne penicyliny są uznawane za bezpieczne w ciąży.
    Taromentin to amoksycyklona z kwasem klawulanowym

MoniaB lubi tę wiadomość

AMH 0,24
    👩34 🧔38 🐱
    3dc
    FSH 11.9
    LH 6.2
    estradiol 60

20dc (7dpo)
    Progesteron 18,6
    Estradiol 121

TSH 3,5 ->Letrox 25mg -> 1,8

Starania od 02.2025
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 28 lutego, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dusia89 wrote:
    Jestem 7dp owulacji , 8 dp ovitrele .
    Testy wychodzą pozytywne , ale wiadomo że to duże prawdopodobieństwo że to po zastrzyku.

Od 3 dni boli mnie ząb . Zrobił się stan zapalny . Dentysta przepisał antybiotyk (Taromentin) . Mówiłam że jest szansa na ciążę ale powiedział że to nie ma znaczenia i antybiotyki można w ciąży . Oczywiście mam wielkie obawy tymbardziej że 3 miesiące temu poroniłam .

Czy któraś z Was brała ten antybiotyk w ciąży ??
    Brałam antybiotyki na zapalenie pęcherza w pierwszej ciąży jakoś na początku. Ale spokojnie. Dopóki test nie wyjdzie pozytywny to w ciąży nie jesteś:)

MoniaB lubi tę wiadomość

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • dusia89 Ekspertka

Wysłany: 28 lutego, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefretam wrote:
    Tak, pochodne penicyliny są uznawane za bezpieczne w ciąży.
    Taromentin to amoksycyklona z kwasem klawulanowym
    Dziękuję za odpowiedź . Wlasnie o ten kwas się obawiam bo czytałam że nie dokońca jest polecany w ciąży ale różnie mówią .

wnidmg7y3r7e3nug.png

ex2b8u699a8qowv6.png

26.01.2018 - 6,91 cm szczęścia
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ