X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Aromek a owulacja JEST?!
Odpowiedz

Aromek a owulacja JEST?!

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Paulax3 Znajoma

Wysłany: 22 kwietnia 2022, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

Przychodzę do was z małym zapytaniem. Czy mimio iż mam owulację (pozytywne testy owulacyjne) przepisany aromek jest właściwy?! Tak staramy się z partnerem jakiś czas, ponad rok temu poroniłam. Już wyjaśniam moje zapytanie, najczęściej słyszał o przyjmowaniu tego leku gdy owulacji w ogóle brak.

• MayMasza Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2022, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulax3 wrote:
    Cześć dziewczyny,

Przychodzę do was z małym zapytaniem. Czy mimio iż mam owulację (pozytywne testy owulacyjne) przepisany aromek jest właściwy?! Tak staramy się z partnerem jakiś czas, ponad rok temu poroniłam. Już wyjaśniam moje zapytanie, najczęściej słyszał o przyjmowaniu tego leku gdy owulacji w ogóle brak.
    Hej.
    Pozytywne testy owulacyjne nie muszą świadczyć o owulacji. To możesz tylko potwierdzić monitoringiem. Jeśli jajeczka słabo rosły to Aromek podkręci ich wzrost ale nie wiem czy to było wypisane w ciemno, czy jednak po USG?

8USFp2.png
    Witamina D -> 78
    HSG 2019 -> drożne
    AMH 1,91

badanie nasienia 2019 vs 2021
    morfologia 4% -> 3% ❌
    Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
    Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
    Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
    Ruchome 58,14 %(2021) ✅
  • Paulax3 Znajoma

Wysłany: 22 kwietnia 2022, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, nie miałam monitoringu przeprowadzanego

• KaJa Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2022, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Testy owulacyjne nie potwierdzają owulacji w 100% a często nawet wprowadzają w błąd. Warto iść na monitoring. Aromek to jest lek do stymulacji zwykle drugiego wyboru. Po nim zwykle rośnie jeden porządny pęcherzyk a nie kilka jak przy stosowaniu clo. I owszem, stosuje sie też u kobiet które mają swoje owulacje po to by je podkręcić, poprawić jakość owulacji. Jednak najpierw powinien być monitoring żeby zobaczyć jakie te owulacje u Ciebie są. Przy stosowaniu stymulacji aromkiem czy innym lekiem też powinno sie chodzić na monitoring żeby sprawdzić jak reaguje organizm😊

24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
    13.10.22 ➡️ II kreski
    27.06.22 ➡️ Moja tęczowa Maja jest już z nami💓 3760g/57cm
    01.03.23 ➡️ zaczynamy starania o rodzeństwo👨‍👩‍👧‍👧❤
    08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
    11.12.23 ➡️ prenatalne: zdrowy bobas👶
    17.06.24➡️ Mikołaj 3680g/59cm♥️
  • Paulax3 Znajoma

Wysłany: 23 kwietnia 2022, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam jeszcze jedno pytanie trochę mniej związane z powyższym. Od kilku miesięcy przed okresem kilka dni nawet do 7 mam delikatne różowe upławy. Nie codziennie przez 7dni ale np 7 i 6 dnia przed miesiączką. Powiedziałam o tym lekarzowi ale to zniwelował.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ