Arytmia serca przed okresem.
-
Czy komuś się to przytrafiło?
Ja obserwuję to u siebie od wczoraj (26 dc).
Takie lekkie przyspieszenie serca, nierówne mocniejsze uderzenia, trwające do kilku sekund. 2-3 razy w ciągu dnia.
Co to może być??
Miałam ostatnio EKG, wszystko ok.
Hormony w normie. TSH ustabilizowane na ok 1,9. Morfologia dobra.
Ostatnio miałam to dwa lata temu, po poronieniu.. -
nick nieaktualnyPewnie się stresujesz,wypij gorące mocne kakao,albo jak możesz mleczko z miodem na noc.Pij dużo wody.Łyknij magnez.Zjedz czekoladę.Nie wsłuchuj się w siebie.Zajmij się czymś,odwróć uwagę,miło spędzaj czas.Minie.To rady od kardiologa,też kiedyś tak miałam,parę lat temu,i to nie miało związku z cyklem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2017, 16:00
Ojkaojka, Znowu.ta.kryska lubią tę wiadomość
-
Hej, ja też mam arytmie serca. I zwykle są częstsze właśnie pod koniec cyklu.
Byłam u kardiologa, robił mi wszystkie badania, oczywiście zauważył tę arytmię serca, ale powiedział mi, że jest na tyle niewielka, że nie powinnam się martwić i nie będziemy tego leczyć, zwłaszcza, że jeśli się staram to wiadomo, że duża ilość leków nie jest wskazana. Na pewno to niczemu nie zagraża.
Przepisał mi Aspargin, czyli magnez z potasem i brałam go codziennie, poprawiło się.
No i przede wszystkim odstawiłam kawę całkowicie i zmniejszyłam ilość wypijanej zielonej herbaty.
Chyba po prostu taka nasza uroda z tymi arytmiami...Szczęście po prawie dwóch latach starań... Niech trwa!
#30 lat #hashimoto #wegemama
-