Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Arytmia serca przed okresem.
Odpowiedz

Arytmia serca przed okresem.

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Ojkaojka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy komuś się to przytrafiło?
    Ja obserwuję to u siebie od wczoraj (26 dc).
    Takie lekkie przyspieszenie serca, nierówne mocniejsze uderzenia, trwające do kilku sekund. 2-3 razy w ciągu dnia.
    Co to może być??
    Miałam ostatnio EKG, wszystko ok.
    Hormony w normie. TSH ustabilizowane na ok 1,9. Morfologia dobra.

Ostatnio miałam to dwa lata temu, po poronieniu..

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2017, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie się stresujesz,wypij gorące mocne kakao,albo jak możesz mleczko z miodem na noc.Pij dużo wody.Łyknij magnez.Zjedz czekoladę.Nie wsłuchuj się w siebie.Zajmij się czymś,odwróć uwagę,miło spędzaj czas.Minie.To rady od kardiologa,też kiedyś tak miałam,parę lat temu,i to nie miało związku z cyklem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2017, 16:00

Ojkaojka, Znowu.ta.kryska lubią tę wiadomość

• Kreatorka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja też mam arytmie serca. I zwykle są częstsze właśnie pod koniec cyklu.
    Byłam u kardiologa, robił mi wszystkie badania, oczywiście zauważył tę arytmię serca, ale powiedział mi, że jest na tyle niewielka, że nie powinnam się martwić i nie będziemy tego leczyć, zwłaszcza, że jeśli się staram to wiadomo, że duża ilość leków nie jest wskazana. Na pewno to niczemu nie zagraża.
    Przepisał mi Aspargin, czyli magnez z potasem i brałam go codziennie, poprawiło się.

No i przede wszystkim odstawiłam kawę całkowicie i zmniejszyłam ilość wypijanej zielonej herbaty.
    Chyba po prostu taka nasza uroda z tymi arytmiami...

Szczęście po prawie dwóch latach starań... Niech trwa! <3
    #30 lat #hashimoto #wegemama
    relgljue1y3bkinw.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ