Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Badania dot. bezpłodności
Odpowiedz

Badania dot. bezpłodności

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Kowalikowa Nowa

Wysłany: 14 czerwca 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie badania powinnam zrobić ja i mój mąż, jeśli mimo starań nie jestem w ciąży? Coś tknęło ostatnio mojego męża i poruszył temat bezpłodności - wiem, że nie zawsze udaje się zajść w ciąże od razu, ze czasami trzeba po prostu uzbroić się w cierpliwość. Ale jego słowa jakoś utkwiły mi w pamięci i zaczęłam się zastanawiać, jakie badania powinniśmy zrobić. Ja badam się regularnie, wszystko jest OK, mąż robił podstawowe badania, też wszystko OK.

Jakie specjalistyczne badania powinniśmy zrobić?

Kowalikowa
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podstawowe badania czyli jakie ??
    TY : hormony ; 3dc - FSH,LH, Prolaktyna Estradiol, Testosteron,TSH- oojetnie w ktorym dniu FT3 , FT4, Anty TPO ,po domniemanej owulacji okolo 7 dpo progesteron
    usg - sprawdzajece czy wystepuje owulacja, posiew na chlamydie

On : badanie nasieni z morfologia , oraz posiew nasienia.., usg jader

jesli te wszytskie bsdania wychodza ok.. to dopieor wteyd poszerzac dagnostyke, typu wrogosc sluzu ..HSG ,

n i najwazniejsze ile sie staracie ??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2015, 10:08

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ