Badania immunologiczne
-
Cześć, lekarz zalecił mi badanie KIR i HLA-C. Wyczytałam, że badanie HLA-C powinniśmy zrobić w dwójkę, jednak w klinice w której się leczę powiedzieli, że ja mam zrobić KIR, a Mąż HLA-C. Myślicie, że to ok? Czy jednak zrobilibyście HLA-C oboje? Za 4 tygodnie mamy mieć badanie MLR już razem, to może dlatego teraz tak zalecili ? Co mysliscie?
-
Hej. My mieliśmy te badania ale ja nie przypominam sobie żeby mi HLA-C robiono... Na podstawie Kirow dopasowywali HLA-C męża. No i wiadomo wyszły komplikacje, masa leków, my mieliśmy jeszcze szczepienia krwią męża a obecnie jestem w 28 tygodniu ciąży. Niestety badań jest masa, pieniądze leja się strumieniami, wysiłek ogromny żeby to przetrwać no ale u nas chyba bez pełnej diagnostyki i masy leków nie dałoby rady mieć ciąży. Trzymam kciuki za Ciebie.
-
Piękniedziśpachnie wrote:Hej. My mieliśmy te badania ale ja nie przypominam sobie żeby mi HLA-C robiono... Na podstawie Kirow dopasowywali HLA-C męża. No i wiadomo wyszły komplikacje, masa leków, my mieliśmy jeszcze szczepienia krwią męża a obecnie jestem w 28 tygodniu ciąży. Niestety badań jest masa, pieniądze leja się strumieniami, wysiłek ogromny żeby to przetrwać no ale u nas chyba bez pełnej diagnostyki i masy leków nie dałoby rady mieć ciąży. Trzymam kciuki za Ciebie.
Szczepienie tylko limfocytami meza ?
Za którym razem sie udalo ?
Jak cross-match po szczepieniu? I cytokiny ?
U kogo sie Pani szczepiła? -
Piękniedziśpachnie wrote:Hej. My mieliśmy te badania ale ja nie przypominam sobie żeby mi HLA-C robiono... Na podstawie Kirow dopasowywali HLA-C męża. No i wiadomo wyszły komplikacje, masa leków, my mieliśmy jeszcze szczepienia krwią męża a obecnie jestem w 28 tygodniu ciąży. Niestety badań jest masa, pieniądze leja się strumieniami, wysiłek ogromny żeby to przetrwać no ale u nas chyba bez pełnej diagnostyki i masy leków nie dałoby rady mieć ciąży. Trzymam kciuki za Ciebie.
A jak moge zapytać zaczela sie Pani starać od razu pp szczepieniu? Czy od zielonego światła? -