Badania jakie powinny być zrobione starając się o dziecko
-
Możliwe , że taki wątek już był ale postanowiłam założyć nowy .
Wiele kobiet stara się już dłuższy czas zajść w upragnioną ciążę a mimo wszelkich starań nie udaję się.
A czasami wystarczyło by wiedzieć jaka jest przyczyna i poprawić wyniki.
A co najgorsze uniknąć poronienia:-(
Piszcie dziewczyny a na pewno się nam przyda jak i dziewczynom które dopiero zaczynają starania
Podejrzenie PCOS , zaburzenia hormonalne ( obecnie w normie).
Ciąża obumarła 6tydz. 4 dni (2015r.) przyczyna nieznana.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2016, 09:40
-
nick nieaktualnyMoże dam swój przykład.
Moim zdaniem powinno się zrobić na pewno TSH (i inne tarczycowe, gdy będzie taka potrzeba), prolaktynę, progesteron i testosteron wolny (który np. u mnie był przyczyną 50dniowych cyklów). Oprócz tego toxoplazmoza, żeby później w ciąży się nie denerwować.
TSH można łatwo zbić euthyroxem. Ja miałam wynik 5.9 i spadł mi do 1,2.
Prolaktyna- bromergon. Huśtawka w wynikach, ale po roku sie unormowało.
Testosteron i progesteron- 'specjalne' tabletki anty, po których odłożeniu zaszłam w pierwszym cyklu. -
nick nieaktualny
-
Dużo badań już wypisanych mogę dorzucić na witaminę D3 i jak najbardziej warto zrobić badanie nasienia u partnera i posiew nasienia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2016, 09:48
słońca łan, BabyBoom25, akacjowa lubią tę wiadomość
Moj wczesniaczek z 33tc
Aniołki: 02.2015 & 06.2016 -
agnieszka1290 wrote:Ciąża obumarła 6tydz. 4 dni (2015r.) przyczyna nieznana.
Aż do momentu zmiany na kolejnego gina. Jak tylko zobaczyła moje badania i badania mojego narzeczonego. Od razu powiedziała, że to wina nasienia. Lekarze do tej pory patrzyli, że morfologia ogólna jest w normie. Ale niestety mamy ponad 90% wad główki w plemniku i to przez to podobno. Tak powiedziała nowa pani ginekolog i telefonicznie androlog (bo dzwoniła do niego przy mnie) . Mamy kilka miesięcy w plecy, ale cóż nic na to nie poradzimy.słońca łan, BabyBoom25, akacjowa lubią tę wiadomość
Moj wczesniaczek z 33tc
Aniołki: 02.2015 & 06.2016 -