Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Badania męża, a starania o ciążę
Odpowiedz

Badania męża, a starania o ciążę

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Paulax3 Znajoma

Wysłany: 10 września 2022, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza historia ze staraniem o dzidziusia zaczęła się na początku 2021 roku tuż po naszym poronieniu (2miesiac). Dodam, że była to niespodzianka przy braniu tabletek antykoncepcyjnych.
    I od tamtego czasu, końcówka 2020 roku nie udało nam się.

Ja zostałam przebadana, że tak powiem wzdłuż i wszerz. Dla wzmocnienia owulacji przyjmuję Aromek (3-7dzień), oczywiście suplementy wspomagające zajście, oraz tabletki na niedoczynność tarczycy.

Mój partner po badaniu nasienia okazało się, że ma oligospermie umiarkowaną.
    Na 15mln posiada 7,8.
    Zostały wykryte dwie bakterie ecoli oraz ureoplazma.

Leczymy się obecnie na to drugie. Lekarz męża powiedział, że nie ma to związku z płodnością oraz nic nie wspominał o ponownym badaniu po skończeniu leczenia farmakologicznego.

Drogie Panie proszę pomóżcie. Czy macie podobne doświadczenia, porady cokolwiek będzie w tej sytuacji pomocne.

• Babulka Autorytet

Wysłany: 10 września 2022, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ureaplasma ma związek z płodnością i jest bardzo niebezpieczna w ciąży. Także koniecznie po przeleczeniu sprawdźcie oboje czy juz na pewno jej nie ma żadne z Was.

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • Paulax3 Znajoma

Wysłany: 10 września 2022, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:
    Ureaplasma ma związek z płodnością i jest bardzo niebezpieczna w ciąży. Także koniecznie po przeleczeniu sprawdźcie oboje czy juz na pewno jej nie ma żadne z Was.
    Dziękuję za wiadomość, a wiesz może coś na temat bakterii ecoli ?

• Babulka Autorytet

Wysłany: 10 września 2022, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest bakteria przeniesiona z odbytu, powinno się ją również wyleczyć. A później wiadomo, zasady higieny, również podczas współżycia (wiesz o co chodzi ;)).

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • Paulax3 Znajoma

Wysłany: 13 września 2022, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejna informacja, którą dostaliśmy od lekarza to żylaki powrózka nasiennego po lewej stronie. Czy ktoś ma jakieś porady?

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2022, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mojego męża też są żylaki powrozka 1-go stopnia. Jesteśmy umówieni na badanie nasienia. Jeśli wyniki będą złe to chyba bierzemy pod uwagę opcję zabiegu usuwania żylaków.

• Vanessa 85 Autorytet

Wysłany: 15 września 2022, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas były usuwane żylaki końcem 2018 i poprawu nie ma.Nie tylko u nas ale u innych osób z którymi pisałam usunięcie żylaka nci nie dało

• Paulax3 Znajoma

Wysłany: 15 września 2022, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za informację mam dużą nadzieję, że samk wyleczenie obu bakterii dużo da

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ