X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Badanie drożności jajowodów Bielsko-Biała
Odpowiedz

Badanie drożności jajowodów Bielsko-Biała

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Vopsi Debiutantka

Wysłany: 10 lutego, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, chciałam zrobić badanie drożności jajowodów i lekarz ginekolog wypisze mi skierowanie na NFZ, ale musze mu podać placówkę, która by się czymś takim zajęła. Chyba nie za często wypisuje takie skierowania, skoro sam nie zna, ale niestety nie mogę znaleźć takich informacji. Miała moze któraś z Was takie badanie w Bielsku lub okolicy? :)

• Karka93 Nowa

Wysłany: 18 marca, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podpinam się, też chciałabym się dowiedzieć gdzie zrobić takie badanie na nfz w Bielsku-Białej

• Kika413 Nowa

Wysłany: 21 marca, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) też chętnie bym się dowiedziała. Jeżeli można wiedzieć do jakiego ginekologa chodzicie?

• Karka93 Nowa

Wysłany: 14 maja, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, dziś miałam robione HSG w szpitalu na Wyspiańskiego w Bielsku-Białej na NFZ. Chodzę do Gyncentrum do dr Piekarz-Adamczyk. Wypisała mi skierowanie, następnego dnia zadzwoniłam na izbę przyjęć oddziału ginekologiczno-położniczego, pani zapytała kiedy będę miała okres i od razu zapisała mnie na kilka dni po. Od ręki, byłam w szoku. Okazało się że dostałam okres 2 tygodnie wcześniej wiec przyspieszyła mi termin, wszystko bez najmniejszego problemu. Dodatkowo akurat w tym szpitalu nie są wymagane żadne badania przed. A w klinikach prywatnych trzeba mieć czystość, cytologię i zakaźne (HIV, rozyczka, toksoplazmowa i chyba HCV czy hbs). W szpitalu obsługa przemiła, badanie wykonywał super doktor, który rozśmieszał mnie od samego początku i mimo że bolało okropnie to było śmiesznie. Pani położna super. Wszyscy lekarze i położne przy przyjęciu na plus. Wszystko poszło sprawnie i szybko.

KlaKasz lubi tę wiadomość

• KlaKasz Koleżanka

Wysłany: 14 maja, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vopsi wrote:
    Hej dziewczyny, chciałam zrobić badanie drożności jajowodów i lekarz ginekolog wypisze mi skierowanie na NFZ, ale musze mu podać placówkę, która by się czymś takim zajęła. Chyba nie za często wypisuje takie skierowania, skoro sam nie zna, ale niestety nie mogę znaleźć takich informacji. Miała moze któraś z Was takie badanie w Bielsku lub okolicy? :)
    Hejka ja chodzę do Czechowic do Magdaleny Galik i ona mi powiedziała że wypisze mi skierowanie do szpitala w Rudzie

• KlaKasz Koleżanka

Wysłany: 14 maja, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika413 wrote:
    Cześć :) też chętnie bym się dowiedziała. Jeżeli można wiedzieć do jakiego ginekologa chodzicie?
    Teraz chodzę do Pani Galik a wcześniej chodziłam do Pani Putowskiej 😁

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ