X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Badanie krwi a branie tabletek metformax
Odpowiedz

Badanie krwi a branie tabletek metformax

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Kimi0289 Nowa

Wysłany: 22 lipca 2018, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, mam pewien problem ponieważ mój lekarz zlecił mi badania (glukoza z obciążeniem, wit.d3, prolaktyna, amh) i przepisał mi tabletki metformax który kazał mi brać bo badaniach, ale ze względów pieniężnych musiałam sobie rozłożyć te badania na dwie pule i zostało mi do zrobienia prolaktyna i amh i teraz nie wiem czy już mogę brać te tabletki czy dopiero jak zrobię tą resztę badań. Boję się, że te tabletki zakłócą mi wyniki. Proszę o pomoc :)

ac1416dd9d7c3aee423d3324dbb689c9.png

20170729650114.png
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kimi0289 wrote:
    Witam, mam pewien problem ponieważ mój lekarz zlecił mi badania (glukoza z obciążeniem, wit.d3, prolaktyna, amh) i przepisał mi tabletki metformax który kazał mi brać bo badaniach, ale ze względów pieniężnych musiałam sobie rozłożyć te badania na dwie pule i zostało mi do zrobienia prolaktyna i amh i teraz nie wiem czy już mogę brać te tabletki czy dopiero jak zrobię tą resztę badań. Boję się, że te tabletki zakłócą mi wyniki. Proszę o pomoc :)

Moim zdaniem możesz brać.

Metformina jest "na cukier", żeby nie przeszkadzał w jajeczkowaniu, a glukozę już robiłaś.
    AMH jest niejako badaniem "getetycznym", ono jest niezależne od tego jakie tabletki bierzesz lub nie. Określa liczbę "aktywnych jajeczek", które masz od urodzenia.
    A prolaktyna raczej nie spadnie lub nie urośnie od mety, bo to nie jest na to.
    Wniosek: bierz :)

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Kimi0289 Nowa

Wysłany: 23 lipca 2018, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mi się tak wydawało, że skoro glukozę już zrobiłam, to mogę brać ale pewna nie byłam ;)
    Dziękuję za pomoc :)

ac1416dd9d7c3aee423d3324dbb689c9.png

20170729650114.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ