X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Badanie krwi a branie tabletek metformax
Odpowiedz

Badanie krwi a branie tabletek metformax

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Kimi0289 Nowa

Wysłany: 22 lipca 2018, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, mam pewien problem ponieważ mój lekarz zlecił mi badania (glukoza z obciążeniem, wit.d3, prolaktyna, amh) i przepisał mi tabletki metformax który kazał mi brać bo badaniach, ale ze względów pieniężnych musiałam sobie rozłożyć te badania na dwie pule i zostało mi do zrobienia prolaktyna i amh i teraz nie wiem czy już mogę brać te tabletki czy dopiero jak zrobię tą resztę badań. Boję się, że te tabletki zakłócą mi wyniki. Proszę o pomoc :)

ac1416dd9d7c3aee423d3324dbb689c9.png

20170729650114.png
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kimi0289 wrote:
    Witam, mam pewien problem ponieważ mój lekarz zlecił mi badania (glukoza z obciążeniem, wit.d3, prolaktyna, amh) i przepisał mi tabletki metformax który kazał mi brać bo badaniach, ale ze względów pieniężnych musiałam sobie rozłożyć te badania na dwie pule i zostało mi do zrobienia prolaktyna i amh i teraz nie wiem czy już mogę brać te tabletki czy dopiero jak zrobię tą resztę badań. Boję się, że te tabletki zakłócą mi wyniki. Proszę o pomoc :)

Moim zdaniem możesz brać.

Metformina jest "na cukier", żeby nie przeszkadzał w jajeczkowaniu, a glukozę już robiłaś.
    AMH jest niejako badaniem "getetycznym", ono jest niezależne od tego jakie tabletki bierzesz lub nie. Określa liczbę "aktywnych jajeczek", które masz od urodzenia.
    A prolaktyna raczej nie spadnie lub nie urośnie od mety, bo to nie jest na to.
    Wniosek: bierz :)

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Kimi0289 Nowa

Wysłany: 23 lipca 2018, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mi się tak wydawało, że skoro glukozę już zrobiłam, to mogę brać ale pewna nie byłam ;)
    Dziękuję za pomoc :)

ac1416dd9d7c3aee423d3324dbb689c9.png

20170729650114.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ