Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Badanie krwi a branie tabletek metformax
Odpowiedz

Badanie krwi a branie tabletek metformax

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Kimi0289 Nowa

Wysłany: 22 lipca 2018, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, mam pewien problem ponieważ mój lekarz zlecił mi badania (glukoza z obciążeniem, wit.d3, prolaktyna, amh) i przepisał mi tabletki metformax który kazał mi brać bo badaniach, ale ze względów pieniężnych musiałam sobie rozłożyć te badania na dwie pule i zostało mi do zrobienia prolaktyna i amh i teraz nie wiem czy już mogę brać te tabletki czy dopiero jak zrobię tą resztę badań. Boję się, że te tabletki zakłócą mi wyniki. Proszę o pomoc :)

ac1416dd9d7c3aee423d3324dbb689c9.png

20170729650114.png
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kimi0289 wrote:
    Witam, mam pewien problem ponieważ mój lekarz zlecił mi badania (glukoza z obciążeniem, wit.d3, prolaktyna, amh) i przepisał mi tabletki metformax który kazał mi brać bo badaniach, ale ze względów pieniężnych musiałam sobie rozłożyć te badania na dwie pule i zostało mi do zrobienia prolaktyna i amh i teraz nie wiem czy już mogę brać te tabletki czy dopiero jak zrobię tą resztę badań. Boję się, że te tabletki zakłócą mi wyniki. Proszę o pomoc :)

Moim zdaniem możesz brać.

Metformina jest "na cukier", żeby nie przeszkadzał w jajeczkowaniu, a glukozę już robiłaś.
    AMH jest niejako badaniem "getetycznym", ono jest niezależne od tego jakie tabletki bierzesz lub nie. Określa liczbę "aktywnych jajeczek", które masz od urodzenia.
    A prolaktyna raczej nie spadnie lub nie urośnie od mety, bo to nie jest na to.
    Wniosek: bierz :)

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Kimi0289 Nowa

Wysłany: 23 lipca 2018, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mi się tak wydawało, że skoro glukozę już zrobiłam, to mogę brać ale pewna nie byłam ;)
    Dziękuję za pomoc :)

ac1416dd9d7c3aee423d3324dbb689c9.png

20170729650114.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ