Badanie poziomu progesteronu
-
Hej dziewczyny, mam takie pytanie bo wiem, że wiele z Was ma w tym dużo doświadczenia. Chciałabym zmierzyć poziom progesteronu ale czytałam, że to jest dość skomplikowane, bo poziom zależy od dnia cyklu, pory dnia itd. Moge iść do ginekologa tylko prywatnie a to tutaj sporo kosztuje dlatego chciałabym pójść już z wynikami i poprosić o ich interpretację. Czy możecie mi doradzić kiedy najlepiej mierzyć progesteron? Czy powinnam od razu zrobić kilka badań w kilku dniach cyklu czy wystarczy raz?
-
Hej Wiesz kiedy masz owulacje? Progesteron najlepiej sprawdzać około 7ego dnia od momentu wystąpienia owulacji. Robiłaś już jakieś badania czy to dopiero będzie Twoja pierwsza wizyta?
10.2019 początek starań
05.06.2020 poronienie samoistne w 6tym tygodniu👼💔
14.02 ❣️⏸️❣️
15.02 Beta hCG 205,6 mIU/mL
17.02 Beta hCG 480,0 mIU/mL
22.02 Beta hCG 4320,0 mIU/mL -
nick nieaktualnyNicky wrote:Hej dziewczyny, mam takie pytanie bo wiem, że wiele z Was ma w tym dużo doświadczenia. Chciałabym zmierzyć poziom progesteronu ale czytałam, że to jest dość skomplikowane, bo poziom zależy od dnia cyklu, pory dnia itd. Moge iść do ginekologa tylko prywatnie a to tutaj sporo kosztuje dlatego chciałabym pójść już z wynikami i poprosić o ich interpretację. Czy możecie mi doradzić kiedy najlepiej mierzyć progesteron? Czy powinnam od razu zrobić kilka badań w kilku dniach cyklu czy wystarczy raz?
Nicky lubi tę wiadomość
-
bambusek93 wrote:Hej Wiesz kiedy masz owulacje? Progesteron najlepiej sprawdzać około 7ego dnia od momentu wystąpienia owulacji. Robiłaś już jakieś badania czy to dopiero będzie Twoja pierwsza wizyta?
Heej, dziekuję za odpowiedź Tak mniej więcej jestem w stanie określić kiedy mam owulację ale teraz kupiłam sobie też testy, żeby się upewnić, że to wtedy. Postaram się więc zmierzyć ten progesteron w 7 dniu po owulacji -