Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Bardzo prosze o interort.wynikow prolaktyny. To bardzo wazne.
Odpowiedz

Bardzo prosze o interort.wynikow prolaktyny. To bardzo wazne.

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Hollywood Rose Znajoma

Wysłany: 14 stycznia 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2015, 13:31

w57vrjjgxfn4as1m.png
  • Strażaczka90 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4 miesiące to nie długo.Są tu dziewczyny co starają się parenaście lat.Nie masz co się martwić.Nie masz norm podanych>?nie wiem jakie są u Was normy.Ale sadze że masz oki .

• Hollywood Rose Znajoma

Wysłany: 15 stycznia 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

w57vrjjgxfn4as1m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineskka wrote:
    Hej
    Pomoże ktoś zinterpretować wyniki? Dzis robilam prolaktyne czynnisciowa:
    PRL na czczo 17,22 ng/ml
    PRL po obciążeniu mtc 198,20 ng/ml
    Hormony tarczycowe w normie (ft3, ft4, tsh).
    Proszę o interpretację, bo lekarza ginekologa mam dopiero za tydzień, a będę się zamartwiać co to może być. Dodam, że od 4 miesęcy staramy się z mężem o dziecko.
    Pozdrawiam i dziekuje z gory
    Dziwne laboratorium które nie podaje norm, przecież w każdy labo normy się troszkę różnią...
    Jednak sądzę, że prolaktynę na czczo masz ok. u mnie w laboratorium norma była do 25 ng/ml, jednak po obciążeniu chyba za dużo Ci wzrosła, bo z tego co wiem to może wzrosnąć do 5 razy.
    Ale generalnie nie jest źle, dostaniesz bromergon (tańszy,brany codziennie) lub dostinex (droższy, brany raz na tydzień) i szybciutko sobie wyregulujesz.

Hollywood Rose lubi tę wiadomość

• Hollywood Rose Znajoma

Wysłany: 15 stycznia 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

w57vrjjgxfn4as1m.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ