Beta
-
Hej zaczęliśmy z mężem starania, to dopiero pierwszy cykl. W 17/18 dc miałam prawdopodobnie owulacje ( robiłam testy) a w 30 dc robiłam beta hcg i wyszło <2. Wczoraj byłam u ginekologa i Pani stwierdziła po badaniu ze nie widać miesiaczki. Jak myślicie jest taka możliwość że późno zaszło do zapłodnienia i implatacji i dla tego beta jeszcze nie wykryla ciąży? Dziękuję i pozdrawiam
-
nick nieaktualnyNie rozumiem stwierdzenia "ze nie widać miesiaczki" . Gdy miałam bardzo bardzo długi cykl i poszłam do gin, żeby sprawdzić czy ciąża czy co to w ogóle jest. Powiedziała, że widzi pogrubione endometrium ale trudno jej stwierdzić czy to wczesna ciąża czy zbliżający okres. Dała mi duphaston i skierowanie na bete. Na drugi dzień beta <2 i na trzeci dzień po wizycie okres przyszedł.
Wiesz możliwe że miałaś późniejszą owulację, ale bądź co bądź beta by coś pokazała -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja dalej czekam na @. Brzuch niby pobolewa ale bardzo delikatnie i piersi mocno bolą. Wczoraj robiłam test i jest negatywny. I jeszcze mam śluz wodnisty a po wysiłku żółty już sama nic nie wiem. Temp cały czas w granicy 37.3/37.0. Dzisiaj 36dc
-
Wiesz z tymi testami to jest różnie, dlatego ja przerzuciłam się na temperaturę i śluz i to zaskutkowało dokładnym obliczeniem owu. Jeśli Twoja była faktycznie wtedy to beta musiałaby już wyjść, natomiast jeśli Twój cykl będzie akurat długi - bo masz w sumie duże rozbieżności to owu możesz mieć np 30dc, ale to musiałabyś robić testy cały czas. Co mogę Ci poradzić? Uzbrój się w cierpliwość a od przyszłego cyklu spróbuj z temperaturą i śluzem Ale też wiadomo że puki nie ma @ to jest nadzieja na ciążę czego Ci życzę :*
-
Jeżeli ovu by się przesunęła to plemniczki mojego męża musiały by długo wytrzymać, bo ostatni stosunek był dzień przed niby ovu, a on na drugi dzień wyjechał. Mam skierowanie na hormony i usg. Tylko nie wiem czy to usg zrobić teraz czy czekać dalej na @ żeby zrobić razem z hormonami
-