Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Beta

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) zaczęliśmy z mężem starania, to dopiero pierwszy cykl. W 17/18 dc miałam prawdopodobnie owulacje ( robiłam testy) a w 30 dc robiłam beta hcg i wyszło <2. Wczoraj byłam u ginekologa i Pani stwierdziła po badaniu ze nie widać miesiaczki. Jak myślicie jest taka możliwość że późno zaszło do zapłodnienia i implatacji i dla tego beta jeszcze nie wykryla ciąży? Dziękuję i pozdrawiam

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, jest to możliwe.

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakie ma znaczenie co my o tym myślimy?
    Idź za 2 dni na betę, jeśli rośnie- jest ciąża.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie rozumiem stwierdzenia "ze nie widać miesiaczki" . Gdy miałam bardzo bardzo długi cykl i poszłam do gin, żeby sprawdzić czy ciąża czy co to w ogóle jest. Powiedziała, że widzi pogrubione endometrium ale trudno jej stwierdzić czy to wczesna ciąża czy zbliżający okres. Dała mi duphaston i skierowanie na bete. Na drugi dzień beta <2 i na trzeci dzień po wizycie okres przyszedł.

Wiesz możliwe że miałaś późniejszą owulację, ale bądź co bądź beta by coś pokazała ;)

• Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na dzisiaj mam termin @. A wczoraj podczas zwykłego badania stwierdziła że nie widzi zbliżającego się okresu

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musisz powtórzyć bete innej opcji nie ma. Wróżkami nie jesteśmy nikt nie zgadanie. Mi pozytywny test ciążowy wyszedł już w 9dpo więc co kobieta to inne doświadczenia

• Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, poczekam jeszcze trochę i zobaczę czy @ przyjdzie. Myślałam może że ktoś z dziewczyn miała taki przypadek ze 12 dpo nic nie wyszło a jednak okazało się że jest ciąża

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdarzają się takie przypadki, ale później głównie jak się okazuje to zwyczajne była obsuwka przy owulacji ;) najlepiej chodzić na monitoring, a tańszy sposób to mierzenie temp. Testy nie zdają egzaminu :)

• Martuśka86 Nowa

Wysłany: 27 października 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam cykle 30dniowe obecnie mam 33dc i nie czuje zblizajacej sie@ w zasadzie nic nie czuje w 31dc robilam test i nic. U ginekologa bylam w 27dc i nic nie powiedzial tylko ze endometrium 7, obecnie czekam i czekam...

• Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dalej czekam na @. Brzuch niby pobolewa ale bardzo delikatnie i piersi mocno bolą. Wczoraj robiłam test i jest negatywny. I jeszcze mam śluz wodnisty a po wysiłku żółty :/ już sama nic nie wiem. Temp cały czas w granicy 37.3/37.0. Dzisiaj 36dc

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A sam śluz szyjkowy jest biały i gesty

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • melmarmis Ekspertka

Wysłany: 30 października 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteś pewna że owulacja była 17/18 dc? Przez ile dni robiłaś testy i czy wyszła Ci ciemna druga krecha? I jak długie masz średnio cykle?

Szymek :*
    uu6evgk.png
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robiłam 7 testów. 17 dc wyszłam bardzo ciemna krecha a 18 dc juz był test negatywny i wtedy zrobiłam ostatni 7 test. Cykle zazwyczaj 31 chociaż w tym roku zdążyły mi się 54 i 25 dniowe cykle

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • melmarmis Ekspertka

Wysłany: 31 października 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz z tymi testami to jest różnie, dlatego ja przerzuciłam się na temperaturę i śluz i to zaskutkowało dokładnym obliczeniem owu. Jeśli Twoja była faktycznie wtedy to beta musiałaby już wyjść, natomiast jeśli Twój cykl będzie akurat długi - bo masz w sumie duże rozbieżności to owu możesz mieć np 30dc, ale to musiałabyś robić testy cały czas. Co mogę Ci poradzić? Uzbrój się w cierpliwość a od przyszłego cyklu spróbuj z temperaturą i śluzem :) Ale też wiadomo że puki nie ma @ to jest nadzieja na ciążę czego Ci życzę :*

Szymek :*
    uu6evgk.png
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli ovu by się przesunęła to plemniczki mojego męża musiały by długo wytrzymać, bo ostatni stosunek był dzień przed niby ovu, a on na drugi dzień wyjechał. Mam skierowanie na hormony i usg. Tylko nie wiem czy to usg zrobić teraz czy czekać dalej na @ żeby zrobić razem z hormonami

3jgxyx8dvoujfeze.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ