X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Beta

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Marcela Znajoma

Wysłany: 2 marca 2021, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, w niedzielę zrobiłam test i w końcu pokazały się dwie kreski. Wczoraj robiłam wynik beta, 40 459,00 czyli 7-8 tydzień. We wtorek jestem umówiona do ginekologa. Jak myślicie, czy robić jeszcze raz wynik beta, żeby sprawadzić czy rośnie? Czy nie ma potrzeby?

Marcela
  • KaJa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2021, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcela wrote:
    Hej, w niedzielę zrobiłam test i w końcu pokazały się dwie kreski. Wczoraj robiłam wynik beta, 40 459,00 czyli 7-8 tydzień. We wtorek jestem umówiona do ginekologa. Jak myślicie, czy robić jeszcze raz wynik beta, żeby sprawadzić czy rośnie? Czy nie ma potrzeby?

Przy takiej bhcg nie warto robić ponownie bo wtedy już nie przyrasta tak jak na początku o 100% co 48h i tylko niepotrzebnie sie człowiek denerwuje. Teraz tylko usg i już wszystko powinno być ładnie widoczne łącznie z serduszkiem 😊

24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
    13.10.22 ➡️ II kreski
    27.06.22 ➡️ Moja tęczowa Maja jest już z nami💓 3760g/57cm
    01.03.23 ➡️ zaczynamy starania o rodzeństwo👨‍👩‍👧‍👧❤
    08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
    11.12.23 ➡️ prenatalne: zdrowy bobas👶
    17.06.24➡️ Mikołaj 3680g/59cm♥️
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ