Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Beta

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Marcela Znajoma

Wysłany: 2 marca 2021, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, w niedzielę zrobiłam test i w końcu pokazały się dwie kreski. Wczoraj robiłam wynik beta, 40 459,00 czyli 7-8 tydzień. We wtorek jestem umówiona do ginekologa. Jak myślicie, czy robić jeszcze raz wynik beta, żeby sprawadzić czy rośnie? Czy nie ma potrzeby?

Marcela
  • KaJa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2021, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcela wrote:
    Hej, w niedzielę zrobiłam test i w końcu pokazały się dwie kreski. Wczoraj robiłam wynik beta, 40 459,00 czyli 7-8 tydzień. We wtorek jestem umówiona do ginekologa. Jak myślicie, czy robić jeszcze raz wynik beta, żeby sprawadzić czy rośnie? Czy nie ma potrzeby?

Przy takiej bhcg nie warto robić ponownie bo wtedy już nie przyrasta tak jak na początku o 100% co 48h i tylko niepotrzebnie sie człowiek denerwuje. Teraz tylko usg i już wszystko powinno być ładnie widoczne łącznie z serduszkiem 😊

24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
    13.10.22 ➡️ II kreski
    27.06.22 ➡️ Moja tęczowa Maja jest już z nami💓 3760g/57cm
    01.03.23 ➡️ zaczynamy starania o rodzeństwo👨‍👩‍👧‍👧❤
    08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
    11.12.23 ➡️ prenatalne: zdrowy bobas👶
    17.06.24➡️ Mikołaj 3680g/59cm♥️
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ