X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Beta a test
Odpowiedz

Beta a test

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Motylek32 Koleżanka

Wysłany: 22 kwietnia 2021, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy może mi ktoś wytłumaczyć dlaczego testy wychodzą negatywne a beta pozytywna skoro jest hormon ciążowy to testy powinny go wykryć tak?

KaJa lubi tę wiadomość

• KaJa Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2021, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylek32 wrote:
    Czy może mi ktoś wytłumaczyć dlaczego testy wychodzą negatywne a beta pozytywna skoro jest hormon ciążowy to testy powinny go wykryć tak?

To zależy jaki jest poziom bety. Jeśli jest jeszcze mały np 10-20 to testy mogą go nie wykrywać. Jeśli jest większa a testy nadal są negatywne to powodem może być to że test nie był zrobiony z pierwszego moczu rano. Stężenie bhcg w moczu w ciągu dnia może być zbyt małe żeby zwykły test go wykrył. Inny powód to wadliwy test. Zdarzają sie jednak przypadki że testy przez bardzo długi czas nie wychodzą i właściwie niewiadomo dlaczego😜 raczej wykluczam że w labolatorium sie pomylili lub pomylili próbki itd. A jaką masz bete?😊

24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
    13.10.22 ➡️ II kreski
    27.06.22 ➡️ Moja tęczowa Maja jest już z nami💓 3760g/57cm
    01.03.23 ➡️ zaczynamy starania o rodzeństwo👨‍👩‍👧‍👧❤
    08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
    11.12.23 ➡️ prenatalne: zdrowy bobas👶
    17.06.24➡️ Mikołaj 3680g/59cm♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2021, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylek32 wrote:
    Ja miałam pozytywną betę wynik ponad 1000 i testy były negatywne, lekarz mi wytłumaczył, że moje nerki zaskakująco mocno filtrowały mocz i dlatego testy z moczu negatywne. Nie daje za te info gwarancji bo powiedział mi to jeden lekarz, inni rozkładali ręce.

• Motylek32 Koleżanka

Wysłany: 23 kwietnia 2021, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bety nie robiłam ale dziewczyny z innego forum wysyłają mnie na bete ponieważ dziś jest mój 38dc a ja nadal nie mam @ brałam cały cykl miovelie i nac mam pcos robiłam wczoraj test ale oczywiście negatywny i tak zastanawiam sie o co chodzi . w 1szej ciąży test od razu wyszedł mi pozytywny, wiec raczej im ufam

• Księgowa Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2021, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylek32 wrote:
    ja bety nie robiłam ale dziewczyny z innego forum wysyłają mnie na bete ponieważ dziś jest mój 38dc a ja nadal nie mam @ brałam cały cykl miovelie i nac mam pcos robiłam wczoraj test ale oczywiście negatywny i tak zastanawiam sie o co chodzi . w 1szej ciąży test od razu wyszedł mi pozytywny, wiec raczej im ufam

Może przesunęła się owulacja? A może to cykl bezowulacyjny? Powody mogą być różne w kwestii spóźnionej miesiączki i negatywnych testów.
    Najlepiej udać się na betę lub/i do ginekologa, który sprawdzi, co jest na rzeczy.

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • Motylek32 Koleżanka

Wysłany: 23 kwietnia 2021, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W moim przypadku wszystko jest możliwe :) poczekam do poniedziałku i idę do gina bo na betę u siebie w mieście i tak czekałabym kilka dni.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ