X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Beta- kiedy najwcześniej badanie z krwi?
Odpowiedz

Beta- kiedy najwcześniej badanie z krwi?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Justine Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2013, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, mam mały problem, bowiem muszę zacząć czym prędzej zażywać silne antybiotyki, których oczywiście nie mogę przyjmować w ciąży. Obecnie mam 8dpo i zastanawiam się czy jutro, czyli 9dpo test z krwi powinien już coś pokazać?

Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/
  • eunika Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2013, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana żeby betka coś pokazała to musi być przynajmniej 48 godzin ale od zagnieżdżenia więc tak naprawdę ciężko stwierdzić, jeśli miałaś widoczny spadek i skok to najprawdopodobniej zagnieżdżenie już było ale może nastąpić w 7-11 dni po a to sprawa indywidualna. spróbuj zrobić, może coś pokaże ale jest wcześnie więc to nie jest pewne moim zdaniem...

Justine lubi tę wiadomość

1ed36c1806ded9898bf633c15336ce49.png
  • Justine Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2013, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eunika, dzięki za odpowiedź. A możesz zerknąć na mój wykres czy 6dpo to był widoczny spadek? Jestem "nowa" w temperaturze i jeszcze nie do końca rozgryzłam te spadki ;)

eunika lubi tę wiadomość

• eunika Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2013, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też nie jestem ekspertką mimo tego co jest napisane :) ale wydaje mi się, że to malutki spadek... nawet nie 0,1. jeśli przeczuwasz, że możesz być w ciąży to najlepiej poprosić lekarza o bezpieczniejszy antybiotyk bo jeszcze kilka dni może potrwać zanim się sytuacja wyjaśni...

1ed36c1806ded9898bf633c15336ce49.png
  • Justine Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2013, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczę jeszcze jaką temp bedę mieć jutro choć i tak będzie zniekształcona bo muszę wstać wcześniej więc o innej godzinie będzie mierzona.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ