Biorę Parlodel, czy mogę pić alkohol?
-
Dziewczyny! Biorę od 3 tygodni Parlodel 1,5 tabletki na dobę na obniżenie prolaktyny czynnościowej. Zbliżają się święta i sylwester. Co sądzicie o łączeniu tego leku z alkoholem? Czy ktoś go bierze i pił alkohol?
Proszę o pomocnajważniejsze to być cierpliwym -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dzięki Moni91 za odpowiedź! Moja prolaktyna na czczo to 6,3 (nie pamiętam jaka jednostka), a po 60 minutach to 333,6. Tak więc trochę przekraczam normę Niestety występuje u mnie tan najgorszy objaw tzn. nie mogę zajść w ciążęnajważniejsze to być cierpliwym
-
Ja brałam Dostinex na obniżenie prolaktyny i nawet pytałam ginekologa o alkohol przy nim i powiedział, że w przyzwoitych ilościach można. Wiadomo, że nie chcialam pić niewiadomo ile ale czerwone wino uwielbiam i nie chciałam sobie odmawiać wszystkiego starając się o dziecko. Przy bromergonie faktycznie lepiej nie pić. Nie wiem jak przy leku, który bierzesz. Jeśli nie ma wzmianki w ulotce o zakazie to kieliszek wina czy szampana raczej ne zaszkodzi - wszystko z umiarem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2016, 10:08
-
nick nieaktualnyNo więc sinusoida musisz zdecydować Jeżeli nie masz i nie miałaś skutków ubocznych, a na ulotce nie ma nic napisane o alkoholu to też myślę, że kieliszek nie zaszkodzi.
Ja przy bromku się boję, bo 3 pierwsze dni z nim to był horror. Teraz jest już lepiej
-
Niestety jest napisane, żeby nie pić tak więc Sylwester na trzeźwo Livia, a Ty kiedy zaszłaś w ciążę jak zaczęłaś brać Dostinex? Nie wiem co z tym Parlodelem, bo wszyscy biorą albo właśnie Dostinex, albo Bromergon...może on jakiś słabszy jest?najważniejsze to być cierpliwym
-
Najpierw brałam przed rok Dostinex (1/4 tabletki na tydzień), po roku zaszłam w ciążę. Po porodzie znowu go brałam na zatrzymanie laktacji i więcej już nie a po 11 miesiącach od porodu byłam znowu w ciąży...
Dla mnie Dostinex był wygodny - nie miałam żadnych skutków ubocznych, brałam tylko raz na tydzień. Jedyny minus, że jest drogi ale jak dla mnie warto. Bromergon też miałam wątpliwą przyjemność brać - masakra to była. Jeśli masz możliwość porozmawiania z lekarzem to może poproś o zmianę leku
-