X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Biorę Parlodel, czy mogę pić alkohol?
Odpowiedz

Biorę Parlodel, czy mogę pić alkohol?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • sinusoida Debiutantka

Wysłany: 17 grudnia 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! Biorę od 3 tygodni Parlodel 1,5 tabletki na dobę na obniżenie prolaktyny czynnościowej. Zbliżają się święta i sylwester. Co sądzicie o łączeniu tego leku z alkoholem? Czy ktoś go bierze i pił alkohol?
    Proszę o pomoc :)

najważniejsze to być cierpliwym
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę bromergon też na prolaktynę i raczej odradzam alkohol...

Na ulotce jest napisane, żeby nie spożywać alkoholu, a dodatkowo może to zwiększyć ewentualne skutki oboczne.

Ja osobiście się boję i już wiem, że w sylwestra sobie odpuszczam % :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak przy okazji jak wyglądają Twoje wyniki z prolaktyny? I czy masz objawy hiperprolaktynemii czynnościowej?

• sinusoida Debiutantka

Wysłany: 19 grudnia 2016, 01:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Moni91 za odpowiedź! Moja prolaktyna na czczo to 6,3 (nie pamiętam jaka jednostka), a po 60 minutach to 333,6. Tak więc trochę przekraczam normę :( Niestety występuje u mnie tan najgorszy objaw tzn. nie mogę zajść w ciążę :(

• livia30 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam Dostinex na obniżenie prolaktyny i nawet pytałam ginekologa o alkohol przy nim i powiedział, że w przyzwoitych ilościach można. Wiadomo, że nie chcialam pić niewiadomo ile ale czerwone wino uwielbiam i nie chciałam sobie odmawiać wszystkiego starając się o dziecko. Przy bromergonie faktycznie lepiej nie pić. Nie wiem jak przy leku, który bierzesz. Jeśli nie ma wzmianki w ulotce o zakazie to kieliszek wina czy szampana raczej ne zaszkodzi - wszystko z umiarem ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2016, 10:08

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No więc sinusoida musisz zdecydować :) Jeżeli nie masz i nie miałaś skutków ubocznych, a na ulotce nie ma nic napisane o alkoholu to też myślę, że kieliszek nie zaszkodzi.

Ja przy bromku się boję, bo 3 pierwsze dni z nim to był horror. Teraz jest już lepiej :)

• sinusoida Debiutantka

Wysłany: 20 grudnia 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety jest napisane, żeby nie pić :( tak więc Sylwester na trzeźwo :) Livia, a Ty kiedy zaszłaś w ciążę jak zaczęłaś brać Dostinex? Nie wiem co z tym Parlodelem, bo wszyscy biorą albo właśnie Dostinex, albo Bromergon...może on jakiś słabszy jest?

• livia30 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najpierw brałam przed rok Dostinex (1/4 tabletki na tydzień), po roku zaszłam w ciążę. Po porodzie znowu go brałam na zatrzymanie laktacji i więcej już nie a po 11 miesiącach od porodu byłam znowu w ciąży...

Dla mnie Dostinex był wygodny - nie miałam żadnych skutków ubocznych, brałam tylko raz na tydzień. Jedyny minus, że jest drogi ale jak dla mnie warto. Bromergon też miałam wątpliwą przyjemność brać - masakra to była. Jeśli masz możliwość porozmawiania z lekarzem to może poproś o zmianę leku ;-)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ