X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Bioxetin/Seronil a starania o ciąże
Odpowiedz

Bioxetin/Seronil a starania o ciąże

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • sandrac_94 Ekspertka

Wysłany: 3 lutego, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    chciałam się zapytać czy jest tutaj ktoś kto brał bioxetin lub seronil przy staraniach i udało się zajść w ciążę, która prawidłowo się rozwijała?

Mam przepisany Bioxetin 20mg od lekarza i mam pewne obawy, jednocześnie nie radzę sobie psychicznie z pewnymi sprawami 😥

👩👨31 lat + 🐶 2 lata

- starania od 09.2023 🍼

ona ♀️
    - regularne owulacje potwierdzone usg, cykle (28-33 dni) ☑️
    - hormony 7dpo: progesteron 14, estradiol 146 ☑️
    - hormony 2-5 dc: w normie (grudzień 2024), powtórka badań 07/2025 ⏳
    - suplementacja: omega 3, kwas foliowy, wit D
    - walka ze stresem 🧘‍♀️
    - badanie HyFoSy: 04/08/2025 ⏳

on ♂️
    - WZJG od 2012 r. (przeleczone zaostrzenie 06/2025), aktualnie przyjmowanie leku biologicznego 💊
    - suplementacja: wit D (20tys. j.), maślan sodu, olej z czarnuszki, sok pomidorowy 🌿
    - badanie nasienia (grudzień'24 -> kwiecień'25 -> lipiec'25) 😥
    * morfologia 2% -> 1% -> 1%
    * ruchliwość A 1% -> 0% -> 0%
    * ruchliwość B 29 % -> 11,5 % -> 16%

W klinice leczenie niepłodności od kwietnia 2025, z zaleceniem ICSI. Dajemy sobie szansę na naturalne starania do końca 2025.
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ