Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Bobo 2020... Próbujemy dalej!
Odpowiedz

Bobo 2020... Próbujemy dalej!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2020, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margolka 85 wrote:
    No ale My chcemy miec juz z głowy i od razu porau znajomych zaprosiliśmy 🙈😁😁

Ale jakiś obiad w restauracji??

• Margolka 85 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2020, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziulix3 wrote:
    Ale jakiś obiad w restauracji??
    Tak mamy przyjęćie od 15 do 23 😊 więc obiad posiłek gorący zimna płyta tort szampan i tańce hah ale tańce nie zespół tylko swój sprzęt i puszczać będziemy 😊

Pysiek12 lubi tę wiadomość

• Pysiek12 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2020, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie Beta spoko - jestem honorowym dawcą więc igly mnie stresują :)
    Mnie ślub wyszedł 25 tys ale na fajne oferty trafiałam i z salą i z alko :D
    No i 1 DC

Margolka 85 lubi tę wiadomość

Starania od 08.2016 na luzie
    2017 pierwsze wizyty
    2020 klinika leczenia niepłodności
    2021.07 1transfer
    2021.11.05 2 transfer ❤️
    2022.08.01 jest 🐻 ❤️
    2024.05 wracamy
    2024.06.20 3transfer
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2020, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margolka 85 wrote:
    Tak mamy przyjęćie od 15 do 23 😊 więc obiad posiłek gorący zimna płyta tort szampan i tańce hah ale tańce nie zespół tylko swój sprzęt i puszczać będziemy 😊

A ile za osobę? :P moja koleżanka teraz robiła w jednej restauracji to ja tanio wyszło bo 85 zł 😛

• Margolka 85 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2020, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziulix3 wrote:
    A ile za osobę? :P moja koleżanka teraz robiła w jednej restauracji to ja tanio wyszło bo 85 zł 😛

Ooo to rzeczywiście mega tanio, my 140 zł od osoby 🙈

• Margolka 85 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2020, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiek12 wrote:
    Dla mnie Beta spoko - jestem honorowym dawcą więc igly mnie stresują :)
    Mnie ślub wyszedł 25 tys ale na fajne oferty trafiałam i z salą i z alko :D
    No i 1 DC

Ja 2laabie czekam w kolejce na wizytę w gyncentrum klinika leczenia nieplodności 😱😱😱

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2020, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margolka 85 wrote:
    Ja 2laabie czekam w kolejce na wizytę w gyncentrum klinika leczenia nieplodności 😱😱😱

O i jak?

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2020, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margolka 85 wrote:
    Ooo to rzeczywiście mega tanio, my 140 zł od osoby 🙈

Wooo, no to TROCHĘ więcej 😁 a jaką kiecke ubierasz? 😛

• NOWA29 Koleżanka

Wysłany: 12 lutego 2020, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak wyglada badanie nasienia? Długo się czeka na wyniki?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2020, 18:17

• Margolka 85 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2020, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NOWA29 wrote:
    Dziewczyny jak wyglada badanie nasienia? Długo się czeka na wyniki?

Musicie się wstrzymać od 🐝 z 4-5 dni oraz on nie pić alkoholu, umówicie się w np diagnostyce na konkretny dzień że przyniesiecie nasienie do badania bo plemniki tzn nasienie musi być dostarczone max do 30 min od jego oddania do kubeczka 😁😁🙈 my wyniki mieliśmy w ten sam dzień. Robiliśmy w diagnostyce

• Margolka 85 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2020, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziulix3 wrote:
    Wooo, no to TROCHĘ więcej 😁 a jaką kiecke ubierasz? 😛

No dokładnie trochę tak ale co zrobić i tak lepiej niż Ci co płacą po20 tys😱😱😱🤦‍♀️
    No właśnie wczoraj wybrałam haha będą szyć bo górę chce z innej kiecki a dół z innej 😁😁
    Góra będzie z koronki a plecy całe odsłonięte i tylko taka siateczka zamiast materiału i bez biustonosza będę mogła być 😍😍 bo z przodu pod koronką miski są a dół będzie przed kolano i taki luźny puszczony z jakiegoś muślinu 🤷‍♀️😂😂

• Margolka 85 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2020, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziulix3 wrote:
    O i jak?

Jutro po 15ej ide oddać swój śluz haha do badania wrogość śluzu. Jeśli to mi wyjdzie ok to muszę drożność jajowodów zrobić i ona twierdzi że mam. Polipa głęboko w macicy i to uniemożliwia zapłodnienie.. :// i jak się to okaże to zabieg żeby to usunąć

• Margolka 85 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2020, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale najlepsze jest to, że mi powiedziała że w prawym jajniku mam już ponad 20mm pecherzyk czyli zaraz owu a mnie na paskach owu jeszxze wyrzutu nie wskazuje a to dopiero 11dc a ja mam 27-29dc więc coś szybko by w tym miesiącu.... Dziwne

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2020, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margolka 85 wrote:
    Ale najlepsze jest to, że mi powiedziała że w prawym jajniku mam już ponad 20mm pecherzyk czyli zaraz owu a mnie na paskach owu jeszxze wyrzutu nie wskazuje a to dopiero 11dc a ja mam 27-29dc więc coś szybko by w tym miesiącu.... Dziwne

To nic innego tylko musicie spróbować teraz działać 🤗 no to dobrze ny było jakby był jakiś punkt zaczepienia dlaczego nie wychodzi 😛 moja mama jak leżała w szpitalu to wykryli jej mięśniaki bo dziwili się dlaczego w tym wieku ma jeszcze okres (52 lata)

• Margolka 85 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2020, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eee obstawiam że nie ma sensu bo jeśli się okaże że faktycznie nam tam tego polipa to i tak nic to nie da 🤷‍♀️

Miałyście tak kiedyś że owu monitorowa a a paski owu ujemne??

O rany no to nieźle.... Masakra nie wiem po co te wszystkie cholerstwa się biorą

• NOWA29 Koleżanka

Wysłany: 12 lutego 2020, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margolka 85 wrote:
    Musicie się wstrzymać od 🐝 z 4-5 dni oraz on nie pić alkoholu, umówicie się w np diagnostyce na konkretny dzień że przyniesiecie nasienie do badania bo plemniki tzn nasienie musi być dostarczone max do 30 min od jego oddania do kubeczka 😁😁🙈 my wyniki mieliśmy w ten sam dzień. Robiliśmy w diagnostyce
    A jak wyglada badanie na miejscu? Chodzi mi o to czy jest tam jakos komfortowo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2020, 19:01

• Izulaa Koleżanka

Wysłany: 12 lutego 2020, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, pozwolicie, że i ja dołączę🙂. Mam 27 lat i dopiero zaczynam cała tą długą przygodę z planowaniem rodziny. To był mój 1 cs, w poniedziałek powinna przyjść @. Dziś jest 27dc, ale jakoś nie mam nadzi, że mogło się udać. Jeszcze 5 miesięcy temu, zanim natrafiłam na te forum myślalam, że zajście w ciążę, szczęśliwe donoszenie jej to prosta sprawa... A teraz zaczynam sama mieć obawy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2020, 19:09

• NOWA29 Koleżanka

Wysłany: 12 lutego 2020, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulaa wrote:
    Cześć dziewczyny, pozwolicie, że i ja dołączę🙂. Mam 27 lat i dopiero zaczynam cała tą długą przygodę z planowaniem rodziny. To był mój 1 cs, w poniedziałek powinna przyjść @. Dziś jest 27dc, ale jakoś nie mam nadzi, że mogło się udać. Jeszcze 5 miesięcy temu, zanim natrafiłam na te forum myślalam, że zajście w ciążę, szczęśliwe donoszenie jej to prosta sprawa... A teraz zaczynam sama mieć obawy...
    Póki nie ma @ zawsze jest nadzieja. Moze właśnie się uda 😀 spokojnie to dopiero 1 cykl.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2020, 19:14

Izulaa lubi tę wiadomość

• Margolka 85 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2020, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NOWA29 wrote:
    A jak wyglada badanie na miejscu? Chodzi mi o to czy jest tam jakos komfortowo

Ponoć jest przytulne pomieszczenie 😁🤷‍♀️

NOWA29 lubi tę wiadomość

• Margolka 85 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2020, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulaa wrote:

Witaj! 😊

Dokładnie to dopiero 1cs i jeszcze jest czas do okresu, który może nie przyjść 💪💪

‹‹ 6 7 8 9 10 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ