X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ból piersi - do dziewczyn którym się udało zajść w ciążę
Odpowiedz

Ból piersi - do dziewczyn którym się udało zajść w ciążę

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Luna_Luna Koleżanka

Wysłany: 19 grudnia 2023, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, dziewczyny czy mogłybyście się podzielić jak to u Was było z tym bólem piersi jak zaszłyście w ciąże? Czy ból pojawił się po owulacji, a może dopiero po pozytywnym teście? Będę wdzięczna za podzielenie się doświadczeniami :)

• zizi96 Przyjaciółka

Wysłany: 19 grudnia 2023, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ja też się dołączam do pytania🥰

Luna_Luna lubi tę wiadomość

• alauda Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2023, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

pierwsza ciażą - zero bólu piersi. Zaczęły dopiero boleć jak miałam nawał mleka po przyjściu dziecka na świat.

Druga ciąża (poroniona) - ból piersi mniej więcej w czasie spodziewanej miesiączki. To skłoniło mnie też do zrobienia testu, bo wcześniej nigdy ból piersi nie był u mnie objawem PMS.

W ciągu ostatnich trzech cykli piersi bolą mnie już od owulacji - ciąży brak.

Jak widać, nie ma tutaj żadnej zasady :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2023, 10:55

Luna_Luna, zizi96, siesiepy lubią tę wiadomość

10.2021 -👧🏻 ❤️

05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie

AMH 0,73
    02/24➡️1 IVF -> ❄️
    08/24 FET 3BB ❌
    08/24➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
    12/24 FET 3AB ❌
    01/24 FET 3AB ❌
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2023, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsza ciąża ból piersi od dnia owacji, dwie kolejne zero objawów, więc nie ma reguły

zizi96 lubi tę wiadomość

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • Sagi Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2023, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczęły bolec na 2 dni przed pozytywnym testem ciążowym.

09.02.2023 - ⏸️

age.png
  • zizi96 Przyjaciółka

Wysłany: 19 grudnia 2023, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A przed okresem też bolały ?

• Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2023, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie czasami bolą przed okresem ale nie zawsze. Nie mam na to reguły.

Dzisiaj zaczynam je czuć ale wczoraj wzięłam Ovitrelle a on podobno podbija objawy więc jakoś specjalnie mnie to nie rusza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2023, 17:43

zizi96 lubi tę wiadomość

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • Wero0707 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2024, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już nie wiem co mam myśleć o tych piersiach i ten temat mnie niepokoi bardzo.

W pierwszej ciąży, poronionej w 6 tygodniu, piersi zaczęły boleć kilka dni przed terminem spodziewanej miesiączki i bolały do momentu, gdy zaczęłam ronic. Były wielkie, napuchnięte i obolałe, a potem nagle z dnia na dzień spadły i po tym poznałam, że coś jest nie tak.

Teraz jestem w drugiej ciąży 9/10 tydzień i od kilku dni zdecydowanie zmniejszył się ból piersi, sa też mniej nabrzmiałe. ALE od samego początku tej ciąży nie były tak wrażliwe, bolesne i duże jak w tej pierwszej. Jestem już po dwóch usg, oba wykazały prawidłowy rozwój, tętno płodu było ok itd.

Najgorsze jest to, że takie objawy mogą zarówno być normalne, jak i świadczyć o zmianach hormonalnych i poronieniu. Nie będę jednak latać na usg co tydzień (ostatnie miałam tydzień temu właśnie), bo to już będzie jakaś paranoja. Z drugiej strony myślę o tym nieustannie, podskakuje, ściskam się i sprawdzam czy te piersi zabolą. No masakra jakaś

age.png
  • Paula29 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2024, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze przed okresem bolały mnie piersi, w dniu okresu przestawały i dostawałam okres. W szczęśliwym cyklu ból piersi jak przy standardowym PMS, a w dniu dodatniej bety brak bólu piersi i tak aż do ok. 10 tyg ciąży, okres oczywiście nie przyszedł.

• Claire Autorytet

Wysłany: 2 maja 2024, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula29 wrote:
    Zawsze przed okresem bolały mnie piersi, w dniu okresu przestawały i dostawałam okres. W szczęśliwym cyklu ból piersi jak przy standardowym PMS, a w dniu dodatniej bety brak bólu piersi i tak aż do ok. 10 tyg ciąży, okres oczywiście nie przyszedł.
    U mnie było identycznie, macałam te piersi jak szalona i byłam przekonana że kolejna beta już będzie spadać, bo zrobiły się miękkie i nie bolały. Jak widać niepotrzebnie. Nie ma co się tak przejmować tymi objawami bo można zwariować ;)

Paula29 lubi tę wiadomość

👩🏻30 👱🏼‍♂️35
    1️⃣5️⃣ cs - ten szczęśliwy 🌸

age.png
  • Whyso1 Debiutantka

Wysłany: 3 maja 2024, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w środę 01.05 miałam dostać @,dzisiaj piątek i dalej jej nie ma. Już kilka dni przed spodziewaną @ okropny ból piersi, każdy dotyk, krok, czuje na piersiach.
    W czwartek zrobilam test ciążowy - wyszla blada kreska, dzisiaj jak tylko wstałam również wykonałam test i również pojawiła się bardzo blada kreska. Testy z różnych firm, chciałam sprawdzić czy będzie taki sam wynik.
    Czy to jest możliwe, że w końcu się udało? Cykle mam regularne 28
    Kiedy najlepiej wykonać Bete ?

• Vilka Autorytet

Wysłany: 3 maja 2024, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Whyso1 wrote:
    Dziewczyny w środę 01.05 miałam dostać @,dzisiaj piątek i dalej jej nie ma. Już kilka dni przed spodziewaną @ okropny ból piersi, każdy dotyk, krok, czuje na piersiach.
    W czwartek zrobilam test ciążowy - wyszla blada kreska, dzisiaj jak tylko wstałam również wykonałam test i również pojawiła się bardzo blada kreska. Testy z różnych firm, chciałam sprawdzić czy będzie taki sam wynik.
    Czy to jest możliwe, że w końcu się udało? Cykle mam regularne 28
    Kiedy najlepiej wykonać Bete ?

Jutro sobie zrób betę :) a potem w poniedziałek aby sprawdzić przyrost po 48h. A skoro miałaś blada druga kreskę to raczej się udało. Gratulacje:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2024, 07:24

👰🤵 2017
    👶🩷 08.2023
    18.10.2024 ⏸️
    Niedoczynność tarczycy - letrox 100

Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 19.11 1,54cm ❤️169ud/min
    Wizyta 26.11 2,25cm
    Wizyta 21.12 6,74cm
    Prenatalne 23.12 6,9cm🩷 girl 164ud/min
    07.01 wizyta 9,79cm🩷
    04.02 wizyta 295g🩷
    17.02 połówkowe
    04.03 wizyta
    23.04 prenatalne III trym.
    preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ