X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ból piersi - do dziewczyn którym się udało zajść w ciążę
Odpowiedz

Ból piersi - do dziewczyn którym się udało zajść w ciążę

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Luna_Luna Koleżanka

Wysłany: 19 grudnia 2023, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, dziewczyny czy mogłybyście się podzielić jak to u Was było z tym bólem piersi jak zaszłyście w ciąże? Czy ból pojawił się po owulacji, a może dopiero po pozytywnym teście? Będę wdzięczna za podzielenie się doświadczeniami :)

• zizi96 Przyjaciółka

Wysłany: 19 grudnia 2023, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ja też się dołączam do pytania🥰

Luna_Luna lubi tę wiadomość

• alauda Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2023, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

pierwsza ciażą - zero bólu piersi. Zaczęły dopiero boleć jak miałam nawał mleka po przyjściu dziecka na świat.

Druga ciąża (poroniona) - ból piersi mniej więcej w czasie spodziewanej miesiączki. To skłoniło mnie też do zrobienia testu, bo wcześniej nigdy ból piersi nie był u mnie objawem PMS.

W ciągu ostatnich trzech cykli piersi bolą mnie już od owulacji - ciąży brak.

Jak widać, nie ma tutaj żadnej zasady :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2023, 10:55

Luna_Luna, zizi96, siesiepy lubią tę wiadomość

10.2021 -👧🏻 ❤️ (iui)
    05.23 💔 9/10tc (naturals)

4xIVF ➡️ 7 transferów ❌ ➡️ koniec starań
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2023, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsza ciąża ból piersi od dnia owacji, dwie kolejne zero objawów, więc nie ma reguły

zizi96 lubi tę wiadomość

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Pregna plus, Pregna DHA 2x1, magnez 2x1, Acard 75, Żelazo

Badania prenatalne - zdrowy dzidziuś. Czyżby 🩷?

preg.png
  • Sagi Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2023, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczęły bolec na 2 dni przed pozytywnym testem ciążowym.

👩🏻 34

06.07.2025 - ⏸️

09.02.2023 - ⏸️

preg.png

age.png
  • zizi96 Przyjaciółka

Wysłany: 19 grudnia 2023, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A przed okresem też bolały ?

• Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2023, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie czasami bolą przed okresem ale nie zawsze. Nie mam na to reguły.

Dzisiaj zaczynam je czuć ale wczoraj wzięłam Ovitrelle a on podobno podbija objawy więc jakoś specjalnie mnie to nie rusza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2023, 17:43

zizi96 lubi tę wiadomość

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Pregna plus, Pregna DHA 2x1, magnez 2x1, Acard 75, Żelazo

Badania prenatalne - zdrowy dzidziuś. Czyżby 🩷?

preg.png
  • Wero0707 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2024, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już nie wiem co mam myśleć o tych piersiach i ten temat mnie niepokoi bardzo.

W pierwszej ciąży, poronionej w 6 tygodniu, piersi zaczęły boleć kilka dni przed terminem spodziewanej miesiączki i bolały do momentu, gdy zaczęłam ronic. Były wielkie, napuchnięte i obolałe, a potem nagle z dnia na dzień spadły i po tym poznałam, że coś jest nie tak.

Teraz jestem w drugiej ciąży 9/10 tydzień i od kilku dni zdecydowanie zmniejszył się ból piersi, sa też mniej nabrzmiałe. ALE od samego początku tej ciąży nie były tak wrażliwe, bolesne i duże jak w tej pierwszej. Jestem już po dwóch usg, oba wykazały prawidłowy rozwój, tętno płodu było ok itd.

Najgorsze jest to, że takie objawy mogą zarówno być normalne, jak i świadczyć o zmianach hormonalnych i poronieniu. Nie będę jednak latać na usg co tydzień (ostatnie miałam tydzień temu właśnie), bo to już będzie jakaś paranoja. Z drugiej strony myślę o tym nieustannie, podskakuje, ściskam się i sprawdzam czy te piersi zabolą. No masakra jakaś

age.png
  • Paula29 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2024, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze przed okresem bolały mnie piersi, w dniu okresu przestawały i dostawałam okres. W szczęśliwym cyklu ból piersi jak przy standardowym PMS, a w dniu dodatniej bety brak bólu piersi i tak aż do ok. 10 tyg ciąży, okres oczywiście nie przyszedł.

• Claire Autorytet

Wysłany: 2 maja 2024, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula29 wrote:
    Zawsze przed okresem bolały mnie piersi, w dniu okresu przestawały i dostawałam okres. W szczęśliwym cyklu ból piersi jak przy standardowym PMS, a w dniu dodatniej bety brak bólu piersi i tak aż do ok. 10 tyg ciąży, okres oczywiście nie przyszedł.
    U mnie było identycznie, macałam te piersi jak szalona i byłam przekonana że kolejna beta już będzie spadać, bo zrobiły się miękkie i nie bolały. Jak widać niepotrzebnie. Nie ma co się tak przejmować tymi objawami bo można zwariować ;)

Paula29 lubi tę wiadomość

age.png
  • Whyso1 Debiutantka

Wysłany: 3 maja 2024, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w środę 01.05 miałam dostać @,dzisiaj piątek i dalej jej nie ma. Już kilka dni przed spodziewaną @ okropny ból piersi, każdy dotyk, krok, czuje na piersiach.
    W czwartek zrobilam test ciążowy - wyszla blada kreska, dzisiaj jak tylko wstałam również wykonałam test i również pojawiła się bardzo blada kreska. Testy z różnych firm, chciałam sprawdzić czy będzie taki sam wynik.
    Czy to jest możliwe, że w końcu się udało? Cykle mam regularne 28
    Kiedy najlepiej wykonać Bete ?

• Vilka Autorytet

Wysłany: 3 maja 2024, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Whyso1 wrote:
    Dziewczyny w środę 01.05 miałam dostać @,dzisiaj piątek i dalej jej nie ma. Już kilka dni przed spodziewaną @ okropny ból piersi, każdy dotyk, krok, czuje na piersiach.
    W czwartek zrobilam test ciążowy - wyszla blada kreska, dzisiaj jak tylko wstałam również wykonałam test i również pojawiła się bardzo blada kreska. Testy z różnych firm, chciałam sprawdzić czy będzie taki sam wynik.
    Czy to jest możliwe, że w końcu się udało? Cykle mam regularne 28
    Kiedy najlepiej wykonać Bete ?

Jutro sobie zrób betę :) a potem w poniedziałek aby sprawdzić przyrost po 48h. A skoro miałaś blada druga kreskę to raczej się udało. Gratulacje:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2024, 07:24

👰🤵 2016 married
    👶🩷 .17.08.2023
    18.10.2024 ⏸️
    Niedoczynność tarczycy - letrox 100

Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 19.11 1,54cm ❤️169ud/min
    Wizyta 26.11 2,25cm
    Wizyta 21.12 6,74cm
    Prenatalne 23.12 6,9cm🩷 girl 164ud/min
    07.01 wizyta 9,79cm🩷
    04.02 wizyta 295g🩷
    17.02 połówkowe 388g🩷
    04.03 wizyta 590g🩷
    25.03 wizyta 965g
    22.04 wizyta 1800g
    23.04 prenatalne 1600g🩷
    22.05 wizyta 2,5kg
    03.06 wizyta 2,9kg
    17.06 wizyta 3,4kg
    24.06 wizyta 3,5kg
    01.07 wizyta 3,9kg

age.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ