Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Brak okresu, negatywne testy a dalej mam nadzieje 😭
Odpowiedz

Brak okresu, negatywne testy a dalej mam nadzieje 😭

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Wiki99r2 Znajoma

Wysłany: 10 stycznia 2023, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, staramy się o 2 dziecko. Cykle jak w szwajcarskim zegarku 30dni i do tego nawet w tych samych godzinach zawsze się pojawia 😅
    Teraz 35dc i nic, robiłam test dzień po terminie i dzisiaj, oba negatywne. Od 3 dni czuje jakbym to dzisiaj miała dostać miesiączkę (zawsze czułam dosłownie 5min przed tylko ze dostanę) przy pierwszej ciąży tylko te same objawy były. Szyjka wysoko rozpulchniona i zamknięta. Czy jest sens robić se jeszcze nadzieje? Nie byłam w tym cyklu na monitoringu wiec nie wiem czy na 100% owu była jak zawsze, ale jedyny raz gdy spóźniał mi się okres to była pierwsza ciąża 🥲
    nie wiem czy to może coś znaczyc ale omyłkowo zrobiłam dzisiaj najpierw owulaka zamiast ciazowy 😅 i ten akurat wyszedł pozytywny 😆

Ala222 lubi tę wiadomość

• Ala222 Koleżanka

Wysłany: 10 stycznia 2023, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrób betę i zbadaj hormony. Myślę że po tym czasie to test powinien już ci wyjść ale dla.pewnosci zrobiłabym bete chociażby ze względu na szyjkę bo to może jednak coś oznaczać , może owulacja się przesunęła i ciąża jest młodsza? .

Ja właśnie jestem w 38 dc i u mnie testy są negatywne ale szyjka też jest taka jak zawsze przed okresem więc u mnie nic :/

• rozalaa Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2023, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrób test o dobrej czułości - np facelle paskowy i z porannego moczu :) albo tak jak Ala222 pisze, oddaj krew na betę :) trzymam kciuki :)

👩 28
    badania 3dc✅AMH - 4,2✅ Kir - genotyp AA 👎PAI-1 - homo 👎, MTHFR - hetero 👎
    🧔29
    seminogram✅HBA 42%👎ROS✅ DFI✅InhibinaB✅

1 IVF
    💉22 🫧->16 🥚-> 8🪄->ICSI->❄️❄️
    19.08 FET❄️ ❄️
    8 dpt ⏸
    💔 ciąża bezzarodkowa
    2 IVF 🔜
  • roxi_mamatrojki Koleżanka

Wysłany: 14 stycznia 2023, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś 40 dc i nadal brak okresu , testy od trzech dni robione - negatywne. W wtorek do ginekologa , zobaczymy co powie . Pewnie będzie wywoływany okres u kolejny cykl starań. Nie poddawaj się . U mnie co miesiąc też rozczarowanie , w środku lekki smutek ale ...trzeba się trzymać i działać dalej ☺️

👩🏻26l 🧔🏻31l

👩🏻‍❤️‍👨🏻+🧑🏻+👧🏻+🧑🏻=💗

06.11.16r - 3860g 💙
    27.03.18r - 3250g 💗
    23.03.20r - 3050g 💙
    01.11.22r - starania o 4 ❤️
    17.01.22r - ⏸️🤍
    06.02.22r - bliźniaki 🤍🤍
    17.02.22r - czworaczki 🤍🤍🤍🤍
    05.02.22r - Poronienie samoistne..💔
    11.03.22r - Antybiotyk+💉AntygenD
    14.04.23r - ⏸️💥😍
    17.04.23r - Żywe z bijącym serduszkiem maleństwo 🩷(6/7tc)🩷
    17.04.23r - Zalecenia duphostan💊 i Clexane💊(ze względu na plamienia i krwawienia)
    19.04.23r - 13,4.. 😓

💊 Acard 75mg 💊
    💊 Miovelia Nac 💊
    💊 Ovarin 💊
    💊 Wiesiołek 💊
    💊Nac 💊
    💊 Costagnus 💊
    💊 Witaminy 💊

🌸Macica przodozgięta 🌸

🌸 Czerpać z życia co najpiękniejsze i najlepsze, nie żałować , żyć tak by mieć co wspominać na staruszkowie lata 🌸💪
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ