X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Brak/rezygnacja z pracy a starania
Odpowiedz

Brak/rezygnacja z pracy a starania

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • kryska Nowa

Wysłany: 10 września, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,

Przychodzę do Was z pewnym dylematem.
    Za 2 miesiące kończy mi się umowa w pracy (nie będę miała przedłużonej). Staraliśmy się z mężem o dziecko od kilku miesięcy, ale niestety się nie udało (miałam nadzieję że uda mi się zajść do 12 tyg do zakończenia umowy i automatycznie przedłuży mi się umowa do dnia porodu).

I mam teraz dylemat co dalej robić. Z jednej strony wiem że starania mogą trwać bardzo długo i do tego czasu mogę już pracować gdzieś indziej, a z drugiej obawiam się, że mogę szybko zajść (w trakcie szukania pracy lub na samym jej początku, przez co nie będę mogła liczyć na zasiłek z ZUS).

Mąż mnie pocieszał że możemy dalej się starać i przeżyjemy z jego wypłaty, ale ja mam obawy przez najgorsze scenariusze w mojej głowie.

Pytanie do Was, czy któraś z Was była w podobnej sytuacji (widziałam na innych wątkach krótkie wzmianki że chcecie zmienić pracę bo macie stresującą itp.) ale chciałam posłuchać dłuższych historii.

• Sagi Autorytet

Wysłany: 10 września, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie żyj i szukaj nowej pracy. Nie wiesz ile zajmą starania, a brak dochodu też będzie dla Ciebie źródłem stresu.

👩🏻 34

06.07.2025 - ⏸️

09.02.2023 - ⏸️

preg.png

age.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ