X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Brak śluzu płodnego potwierdzony na USG
Odpowiedz

Brak śluzu płodnego potwierdzony na USG

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • gxda Nowa

Wysłany: 21 września 2025, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    jestem podczas 3 cyklu z Lamettą, to ostatnia stymulacja jak na razie. Chodzę na monitoring do innego lekarza niż ten, który mnie prowadzi. Owulacje przed Lamettą również występowały, ale chcemy je podkręcić. Zawsze miałam sucho podczas dni płodnych i niestety również przy szyjce nie ma u mnie śluzu płodnego. W tym cyklu zaczęłam brać olej z wiesiołka i NAC, od pierwszego dnia cyklu do owulacji (czekam na nią jeszcze) i używamy lubrykantu Fertilsafe.

Do lekarza prowadzącego wybierzemy się wcześniej, niż nam zalecił z powodu tego śluzu, ale pytanie - czy którejś z Was udało się zajść w ciążę przy braku śluzu potwierdzonym na USG?

• Ssilvia Autorytet

Wysłany: 21 września 2025, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak. Ja w szczęśliwym cyklu miałam bardzo mało sluzu a normalnie się ze mnie lało. Też myślałam że nic z tego nie będzie

✨ 32 lata 🎀 | On 34 – wyniki OK 🦸‍♂️✨

🌿 Hashimoto
    💛 czas starań - 12 miesiecy

💊 Leczenie & suplementy
    • 🦋 Euthyrox (T4) 75 mcg
    • 📉 Dostinex – prolaktyna z 23 ➝ 11 ng/mL w 1 miesiąc
    • ☀️ Witamina D, 💉 B12 (z 250 ➝ w górę)
    • 🧠 DHEA, NAC, ubichinol, melatonina – na owulację 🌸
    • 💊 Acard 100 mg w II fazie + Encorton 5 mg

✅ Badania & wyniki
    Profil antyfosfolipidowy – OK
    Trombofilia – wykluczona (PAI hetero)
    AMH – 2.9 🌟
    Helicobacter & pasożyty – brak 🚫
    MUCHA & cytologia – prawidłowe 🧫💖
    Ferrytyna - 90 ng/mL
    CA 125 - negatywny
    🔄
    Jajowody – drożne ✅

29.09.2025 - pierwsze USG 6 mm + ❤️
    15.10 - drugie USG 2.23 ❤️
    Czekamy na dziewczynkę 🥹
    preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ