Bromergon - dziwne wytyczne
-
nick nieaktualny
-
Nie spotkalam sie, bromergon powinno sie zazywac nieprzerwanie, bo nie jest szkodliwy dla ciazy przynajmniej na poczatku- info od endokrynologa i ginekologa.
3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
4 x IUI
Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
"Nie bój się, tylko wierz." -
Nie spotkałam się. Pytałaś lekarza co chce osiągnąć takim dawkowaniem?
Ja biorę nieprzerwanie (wystarczy, że odstawię na kilka dni a mam objawy zwiększonej prolaktyny) z zaleceniem odstawienia w przypadku pozytywnego testu.Imari lubi tę wiadomość
IVF - I transfer 19.11.2018 - > 20.12. jest
mam Córeczkę -
nick nieaktualnyCześć, dziękuję dziewczyny za odpowiedź. Na wizycie nie byłam świadoma tego leku, więc przyjęłam do wiadomości zalecenia... Później oczywiście poszperałam w necie i w ulotce leku. Zgodnie z ulotką 14 dni stosuje się w przypadku zatrzymania mlekotoku po porodzie... No jedyne co przychodzi mi na myśl to to, że lekarz nie chce aby prolaktyna przeszkadzała w owulacji...Niestety będę mogła się z nim skontaktować dopiero w przyszłym miesiącu. Jestem teraz 4 dzień na bromku...i pierwszy dzień był straszny...jeśli co miesiąc miałabym przechodzić to przyzwyczajenie do leku...to sorry
No nic w tym miesiącu się zastosuję, za miesiąc zadzwonię do lekarza;/ -
nick nieaktualny
-
Hmm a to czemu w takim razie dostałaś bromek skoro masz w normie? Masz mlekotok? Brak owulacji? Najlepiej zaczynac kilka dni od 1/4 tabletki,potem pol no i potem cala, w zaleznosci ile masz brac.
Imari lubi tę wiadomość
3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
4 x IUI
Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
"Nie bój się, tylko wierz." -
nick nieaktualnyAnuśla wrote:Hmm a to czemu w takim razie dostałaś bromek skoro masz w normie? Masz mlekotok? Brak owulacji? Najlepiej zaczynac kilka dni od 1/4 tabletki,potem pol no i potem cala, w zaleznosci ile masz brac.
Melba tak jak piszesz wydaje mi się, że to na poprawienie owulacji. Owuluję, tyle że ok 18-19dc...
No nic jak uda mi się skontaktować z lekarzem dam Wam znać. Dziękuję za zainteresowanie;) -
Ja dostałam bromergon ze względu na mlekotok, prolaktynę ma przy górnej granicy normy. Mam go brać cały czas przez dwa miesiące bez rzadnej przerwy. Pierwszy dzień też masakra to dla mnie była cały czas spalam. Teraz go biorę już przed samym spaniem i jest ok.
Też miałam późno owulację, a w tym cyklu wszystko wskazuje, że już jestem po, i zauważyłam też inne zachowanie mojego organizmu niż wcześniej odkąd biorę bromka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2018, 15:48
Laparoskopia- torbiel okołojajnikowa, jajowody drożne
HSG - oba drożne :-)2018
PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
wczesne dojrzewanie
Moje wyniki -ok
Wyniki nasienia -ok 2018, 2020
ovarin,
Stymulacja clo trzecie podejście, metformina
IVF start styczeń 2022 ❄️
21.03 - transfer ❄️😭
2 czerwca - histeroskopia-biopsja+cd138 ok
24.08- transfer ❄️😭
został nam ostatni ❄️ -
nick nieaktualnyJa brałam bromka przez cały cykl. Dobrze na mnie działał, owulacja się pojawiała w sensownym terminie, nie miałam skutków ubocznych. Prolaktynę miałam ok. 22-23, moja gin powiedziała, że widocznie to właśnie prolaktyna blokuje mi owulację przez co cykle są strasznie długie. Był plan, żeby zejść do 10...niestety chwilę po odstawieniu leku, prolaktyna była taka sama jak wyjściowo, rezultaty były widoczne tylko podczas stosowania leku. Przeszłam na Norprolac, ale brałam go tylko 2 tygodnie, bo zaszłam w ciążę .
-