Cała prawda o żelach intymnych
-
Hej, jak to w końcu jest z tymi żelami? Czy mają wpływ na zajście w ciążę, czy też nie? Czy żele Durex w ogóle powinno się używać? Czy jak już jest potrzeba to lepiej skorzystać z produktów aptecznych np. Vagisil czy Preseed? Czy są wśród nas panie, które z pomocą takich specyfików doczekały się maleństwa? Wypowiadajcie się
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2016, 10:48
najważniejsze to być cierpliwym -
Cześć
Ja dziś odbieram z apteki Conceive Plus Mam nadzieję, że coś wniesie w starania oprócz doznać Liczę, że poprawi ruchliwość -
sinusoida wrote:To koniecznie napisz jak będziesz po pierwszym użyciu. A co Cię skłoniło do zamówienia Conceive Plus?
Dam znać Na pewno -
calanthe wrote:Żele intymne typu durex mają w składzie środki plemnikobójcze, ale nie wszystkie, więc jako środek wspomagający zajście w ciąże chyba nie jest najlepszy. Jedyna ich zaleta to nazwijmy to komfort podczas stosunku i tyle, choć 100% gwarancji nie ma czy komuś nie pomogły w zajściu w ciążę i tu zdania mogą być podzielone. Tak samo jak w przypadku C+. Sama próbowałam, aczkolwiek nie pomógł. Stosowaliśmy przez 3 miesiące, efektu żadnego, mimo dobrego nawilżenia. Jako, że do użytku nadaje się przez właśnie 3 miesiące po otwarciu (miałam w tubie), to kolejnego opakowania już nie kupiłam. W dodatku nigdzie w aptece nie mogłam go dostać i pani farmaceutka sprowadziła go na zamówienie.
Wydaje mi się, że jeżeli już ma coś wspomóc to właśnie produkty typowo apteczne. Warto zapytać swojego gin co o tym myśli i może coś poleci. -
Ja akurat sceptycznie byłam nastawiona do tego typu specyfików ale po zabiegu łyżeczkowania kiepsko było u mnie z nawilżeniem. Na forach naczytałam się o conceive plus i kupiłam. Użyliśmy kilka razy i nam sie udało. Śmieszne ale aplikowałam strzykawką do środka. Pytałam o ten żel mojego gina i powiedział, że ten akurat spokojnie mozna stosować. Trudno powiedzieć ile w tym naszym szczęściu zasługi c+ ale wazne, że efekt jest.
Duuuuuużo szczęścia życzęLubię_czekoladę lubi tę wiadomość
-
K22 wrote:Ja akurat sceptycznie byłam nastawiona do tego typu specyfików ale po zabiegu łyżeczkowania kiepsko było u mnie z nawilżeniem. Na forach naczytałam się o conceive plus i kupiłam. Użyliśmy kilka razy i nam sie udało. Śmieszne ale aplikowałam strzykawką do środka. Pytałam o ten żel mojego gina i powiedział, że ten akurat spokojnie mozna stosować. Trudno powiedzieć ile w tym naszym szczęściu zasługi c+ ale wazne, że efekt jest.
Duuuuuużo szczęścia życzę
A mieliscie jakies problemu? Hormony, nasienie? Czy po prostu probowaliscie? -
nick nieaktualny
-
Dombrusia wrote:Hej to i ja się udziele na temat conceive plus. Kupiłam 3 tubki na allegro wykorzystaliśmy z mężem wszystkie w poprzednim cyklu to prawda poślizg jest i to bardzo dobry ale u nas to niestety nie zdało egzaminu. Nie pomógł zajść w ciąże.
Dziś pierwszy dzień go próbowaliśmy i przynajmniej jest idealny w konsystencji i nie klei się jak cała reszta durexów i unimilków... Także to na plus..
Dombrusia, a mieliście problemy z nasieniem? -
nick nieaktualnyTen żel jest dobry dla kobiet, które starają się o dziecko (że nie zawiera środków plemnikobójczych) i dla tych, które mają suchość pochwy. Żel typu durex nie jest dobry jak ktoś chce mieć dziecko, bo zawiera środki plemnikobójcze. Nie wierzę, że jak kobieta zajdzie w ciążę stosując ten żel, że to niby w pełni jego zasługa. To natura decyduje, czy kobieta zajdzie, czy nie. Ten żel częściowo może wspomóc.
Mam ten żel, ale z powodu suchości pochwy i ma lepszą konsystencję niż durex, który wg mnie jest za gęsty.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2016, 12:06
-
ewa81 wrote:Ten żel jest dobry dla kobiet, które starają się o dziecko (że nie zawiera środków plemnikobójczych) i dla tych, które mają suchość pochwy. Żel typu durex nie jest dobry jak ktoś chce mieć dziecko, bo zawiera środki plemnikobójcze. Nie wierzę, że jak kobieta zajdzie w ciążę stosując ten żel, że to niby w pełni jego zasługa. To natura decyduje, czy kobieta zajdzie, czy nie. Ten żel częściowo może wspomóc.
Mam ten żel, ale z powodu suchości pochwy i ma lepszą konsystencję niż durex, który wg mnie jest za gęsty.ladybag lubi tę wiadomość
-