Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Cała prawda o żelach intymnych
Odpowiedz

Cała prawda o żelach intymnych

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • sinusoida Debiutantka

Wysłany: 2 listopada 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jak to w końcu jest z tymi żelami? Czy mają wpływ na zajście w ciążę, czy też nie? Czy żele Durex w ogóle powinno się używać? Czy jak już jest potrzeba to lepiej skorzystać z produktów aptecznych np. Vagisil czy Preseed? Czy są wśród nas panie, które z pomocą takich specyfików doczekały się maleństwa? Wypowiadajcie się :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2016, 10:48

najważniejsze to być cierpliwym
  • Lubię_czekoladę Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)

Ja dziś odbieram z apteki Conceive Plus :) Mam nadzieję, że coś wniesie w starania oprócz doznać :P Liczę, że poprawi ruchliwość :)

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    6 cykli stymulowanych- Aromek :(
    ICSI Maj 2017 :(
    IMSI Kwiecień 2018- Mamy jedną ❄️ :)
    FET 24.05 Ciąża biochemiczna :(
    IMSI Lipiec 2018- Mamy dwie ❄️❄️ :)
    FET 4BB 22.08 <3
  • sinusoida Debiutantka

Wysłany: 2 listopada 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To koniecznie napisz jak będziesz po pierwszym użyciu. A co Cię skłoniło do zamówienia Conceive Plus?

• calanthe Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2020, 22:52

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png

Wysłany: 2 listopada 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sinusoida wrote:
    To koniecznie napisz jak będziesz po pierwszym użyciu. A co Cię skłoniło do zamówienia Conceive Plus?
    Naczytałam się o nim.. dziewczyny piszą, że zachodziły z jego pomocą.. ale to również nie musiała być jego sprawka :) Wiesz jak to jest.. w każdym razie na pewno nie zaszkodzi jak żel ze środkiem plemnikobójczym :)

Dam znać :) Na pewno

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3

Wysłany: 2 listopada 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calanthe wrote:
    Żele intymne typu durex mają w składzie środki plemnikobójcze, ale nie wszystkie, więc jako środek wspomagający zajście w ciąże chyba nie jest najlepszy. Jedyna ich zaleta to nazwijmy to komfort podczas stosunku i tyle, choć 100% gwarancji nie ma czy komuś nie pomogły w zajściu w ciążę i tu zdania mogą być podzielone. Tak samo jak w przypadku C+. Sama próbowałam, aczkolwiek nie pomógł. Stosowaliśmy przez 3 miesiące, efektu żadnego, mimo dobrego nawilżenia. Jako, że do użytku nadaje się przez właśnie 3 miesiące po otwarciu (miałam w tubie), to kolejnego opakowania już nie kupiłam. W dodatku nigdzie w aptece nie mogłam go dostać i pani farmaceutka sprowadziła go na zamówienie.
    Wydaje mi się, że jeżeli już ma coś wspomóc to właśnie produkty typowo apteczne. Warto zapytać swojego gin co o tym myśli i może coś poleci.
    Hmmmm czyli jednym pomaga jednym nie.. No ja spróbuję.. Moża akurat :)

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2020, 22:53

Lubię_czekoladę lubi tę wiadomość

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • sinusoida Debiutantka

Wysłany: 2 listopada 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj w aptece kupiłam Vagisil żel, tylko nic o ewentualnym oddziaływaniu na plemniki nie jest na nim napisane. Czy któraś z Was spotkała się z tym żelem? Cena nawet dobra bo za mała tubkę zapłaciłam 15 zł.

• K22 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja akurat sceptycznie byłam nastawiona do tego typu specyfików ale po zabiegu łyżeczkowania kiepsko było u mnie z nawilżeniem. Na forach naczytałam się o conceive plus i kupiłam. Użyliśmy kilka razy i nam sie udało. Śmieszne ale aplikowałam strzykawką do środka. Pytałam o ten żel mojego gina i powiedział, że ten akurat spokojnie mozna stosować. Trudno powiedzieć ile w tym naszym szczęściu zasługi c+ ale wazne, że efekt jest.
    Duuuuuużo szczęścia życzę

Lubię_czekoladę lubi tę wiadomość

zem3j44jc7tr2m3s.png

Wysłany: 2 listopada 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K22 wrote:
    Ja akurat sceptycznie byłam nastawiona do tego typu specyfików ale po zabiegu łyżeczkowania kiepsko było u mnie z nawilżeniem. Na forach naczytałam się o conceive plus i kupiłam. Użyliśmy kilka razy i nam sie udało. Śmieszne ale aplikowałam strzykawką do środka. Pytałam o ten żel mojego gina i powiedział, że ten akurat spokojnie mozna stosować. Trudno powiedzieć ile w tym naszym szczęściu zasługi c+ ale wazne, że efekt jest.
    Duuuuuużo szczęścia życzę
    I takie rzeczy uwielbiam czytac <3 <3 gratulacje :) :)

A mieliscie jakies problemu? Hormony, nasienie? Czy po prostu probowaliscie?

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej to i ja się udziele na temat conceive plus. Kupiłam 3 tubki na allegro wykorzystaliśmy z mężem wszystkie w poprzednim cyklu to prawda poślizg jest i to bardzo dobry ale u nas to niestety nie zdało egzaminu. Nie pomógł zajść w ciąże.

Wysłany: 3 listopada 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dombrusia wrote:
    Hej to i ja się udziele na temat conceive plus. Kupiłam 3 tubki na allegro wykorzystaliśmy z mężem wszystkie w poprzednim cyklu to prawda poślizg jest i to bardzo dobry ale u nas to niestety nie zdało egzaminu. Nie pomógł zajść w ciąże.
    No szkoda... :/ Trochę pokładam w nim nadzieję..

Dziś pierwszy dzień go próbowaliśmy i przynajmniej jest idealny w konsystencji i nie klei się jak cała reszta durexów i unimilków... Także to na plus..

Dombrusia, a mieliście problemy z nasieniem?

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten żel jest dobry dla kobiet, które starają się o dziecko (że nie zawiera środków plemnikobójczych) i dla tych, które mają suchość pochwy. Żel typu durex nie jest dobry jak ktoś chce mieć dziecko, bo zawiera środki plemnikobójcze. Nie wierzę, że jak kobieta zajdzie w ciążę stosując ten żel, że to niby w pełni jego zasługa. To natura decyduje, czy kobieta zajdzie, czy nie. Ten żel częściowo może wspomóc.
    Mam ten żel, ale z powodu suchości pochwy i ma lepszą konsystencję niż durex, który wg mnie jest za gęsty.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2016, 12:06

Wysłany: 3 listopada 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa81 wrote:
    Ten żel jest dobry dla kobiet, które starają się o dziecko (że nie zawiera środków plemnikobójczych) i dla tych, które mają suchość pochwy. Żel typu durex nie jest dobry jak ktoś chce mieć dziecko, bo zawiera środki plemnikobójcze. Nie wierzę, że jak kobieta zajdzie w ciążę stosując ten żel, że to niby w pełni jego zasługa. To natura decyduje, czy kobieta zajdzie, czy nie. Ten żel częściowo może wspomóc.
    Mam ten żel, ale z powodu suchości pochwy i ma lepszą konsystencję niż durex, który wg mnie jest za gęsty.
    W pełni na pewno żel nie będzie odpowiedzialny za zaciążenie, jestem tego świadoma :) Liczę jednak na to, że dołoży swoje 5 groszy :)

ladybag lubi tę wiadomość

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • ladybag Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w tym cyklu używalismy C+ i udało się :)

Aniołki [*][*]

8p3ougpjeaw2i60x.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ