X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Can I consume alcohol with the Zentel tablet?
Odpowiedz

Can I consume alcohol with the Zentel tablet?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • graeme Nowa

Wysłany: 3 września 2024, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    It is generally not advisable to ingest alcohol while takingZentel 400 mg. The risk of adverse effects, including nausea, dizziness, and liver toxicity, can be elevated by alcohol consumption. Albendazole may induce liver dysfunction; however, its combination with alcohol can exacerbate these effects, potentially resulting in severe liver injury.

Furthermore, the medication's efficacy may be compromised by alcohol. In order to optimise outcomes and mitigate potential hazards, it is prudent to refrain from consuming alcohol during Zentel treatment. It is imperative to seek personalised advice from your healthcare provider in accordance with your unique health conditions.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2024, 11:30

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ