Castagnus i brak miesiączki?
-
WIADOMOŚĆ
-
Joanna_blondi wrote:U mnie tez pewni tak się skończy. Może następny cykl będzie nasz!
Ale Castagnusa nie odstawię. Z nim miałam przynajmniej potwierdzoną owulację, w przeciwieństwie do poprzedniego cyklu. Poza tym zakladam, że ta obsuwa, to pewnie właśnie przez regulowanie mojej dosyć krótkiej fazy lutealnej. Cykle ok. 28-30 dni, a owulacja w 18/19 dc.
Asia, oby ten kolejny cykl był nasz, choć mam ochotę zrobić przerwę. Niczym innym nie żyję, tylko mierzeniem, liczeniem, i obserwacjami. Wszędzie widzę objawy...wszystkiego
-
Joanna_blondi wrote:Ja dziś zrobiłam test i wyszły dwie grube kreski, czekam teraz na wyniki bety i progesteronu.
Plamienie wczoraj ustąpiło i przerodziło się w kremowy śluz.
Aż nie mogę w to uwierzyć!
O mój Boże, naprawdę??? Gratuluję! Zazdroszczę! u mnie nie ma już opcji. Zazdroszczę! Biegnij w takim razie do lekarza, bo to plamienie, to raczej nie implantacja tylko niski progesteron. -
Joanna_blondi wrote:Ja dziś zrobiłam test i wyszły dwie grube kreski, czekam teraz na wyniki bety i progesteronu.
Plamienie wczoraj ustąpiło i przerodziło się w kremowy śluz.
Aż nie mogę w to uwierzyć!
Jak tam u Ciebie kochana? Ja zaraz kolejny cykl starań, ale właśnie natrafiłam na wątek o tsh, że powyżej 2,5 już utrudnia zajście. A w ciąży pierwszej brałam euthyrox, bo poziom tsh miałam właśnie ok. 2,5. Po ciąży nigdy się nie badałam. I teraz mam stresa. Dzisiaj będę u lekarki, pewnie skieruje na tsh itd..Jak ja bym chciała być na Twoim miejscu!!!
Trzymaj się cieplutko i uważaj na siebie! -
U mnie dobrze. Progesteron mam w normie (28,20) i beta przyrasta prawidłowo. Wszystko jest ok. Nie ma już żadnego plamienia, więc tamto to chyba naprawdę było zagnieżdżenie. Po prostu musiałam mieć później owulację.
To są moje wyniki bety:
8.03 - 251
10.03 - 735
12.03 - 1892
A to TSH faktycznie powinno być niższe. Ja zawsze mam poniżej 2. Koniecznie to zbadaj.
Laura 6.11.2018
Aniołek (*)04.04.2017 12tc (poronienie zatrzymane) -
Joanna_blondi wrote:U mnie dobrze. Progesteron mam w normie (28,20) i beta przyrasta prawidłowo. Wszystko jest ok. Nie ma już żadnego plamienia, więc tamto to chyba naprawdę było zagnieżdżenie. Po prostu musiałam mieć później owulację.
To są moje wyniki bety:
8.03 - 251
10.03 - 735
12.03 - 1892
A to TSH faktycznie powinno być niższe. Ja zawsze mam poniżej 2. Koniecznie to zbadaj.
Super! Oby wzystko dobrze się układało u Ciebie. Ja wczoraj na wizycie dowiedziałam się, że to jednak chyba była ciąża u mnie. Ale świadomie przed czasem nie testowałam. Nie chciałam. I dobrze, bo dzisiaj o tym nie myślę. TSH mam zbadać bo to ono lub progesteron, którego spadek był zbyt gwałtowny podobno. Teraz mam brać obowiązkowo duphaston po owulacji.
Jak zobaczę taką betę jak Ty, to się upiję....mlekiemJoanna_blondi lubi tę wiadomość
-