Castagnus. Kiedy przestać brać
-
Witajcie kochane. Jesteście moją encyklopedią wiedzy. Szukałam w Google, ale jakoś nic konkretnego nie znalazłam.
Otóż po 8 miesiącach starań ujrzałam dziś dwie kreseczki. Jestem w wielkim szoku i nie wiem w sumie co robić. Czy tak po prostu przestać brać Castagnus? Biorę też żurawinę w tabletach na nawracaje infekcje dróg moczowych. Czy tą żurawinę mogę brać nadal?
Za wszelkie rady bardzo Wam dziękuję. Czuję się jak dziecko we mgle 🙈
https://zapodaj.net/2b00a83603bd1.jpg.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2021, 09:33
-
Gratulacje!😍 Ile dni po owulacji testowałaś? Kreseczki bladziutkie jeszcze moim zdaniem możesz odstawić cantangus natomiast żurawinę bierz dalej, infekcje dróg moczowych są niebezpieczne a w ciąży o nie łatwiej niestety.
Monika_1992 lubi tę wiadomość
-
Laura25 wrote:Gratulacje!😍 Ile dni po owulacji testowałaś? Kreseczki bladziutkie jeszcze moim zdaniem możesz odstawić cantangus natomiast żurawinę bierz dalej, infekcje dróg moczowych są niebezpieczne a w ciąży o nie łatwiej niestety.
Dziś 9 dpo. A co śmieszne, ten cykl miał być wyluzowamy i regenerujący po przeziębieniu. Nie mam żadnych objawów ciąży ani nic. Ale jakoś wczoraj wieczorem coś mnie tknęło żeby zrobić test. I już wczoraj wieczorem byłega cień cienia. Test był 25 miu więc dziś rano poleciałam po 10 miu i doznałam szoku 😍 -
Monika_1992 wrote:Boję się bardzo, ale udało się i teraz tylko czekać co dalej.
Dzwoniłam do ginekologa, bo wiem że czeka się na termin bardzo długo i najbliższy termin to 10 czerwiec 😒😐. Nie wiem czy szukać innego ginekologa, to to będzie 10 tydzień już 🤔
Ja bym poszła do innego sprawdzić czy wszystko dobrze i czy jest serduszko w 7 tyg a później już zależy od Ciebie, ale warto mieć ginekologa, który jednak jest bardziej „ dostępny” dla pacjentki:) możesz w każdej chwili zmienić. Wiem jak to jest bo obawy przy pierwszej ciąży towarzyszyły mi chyba do 12 tygodnia, niepotrzebnie, nie stresuj się tylko ciesz bo rośnie w tobie życie 😍Monika_1992 lubi tę wiadomość
-
O ile dobrze pamiętam to bezwzględnie należy odstawić castagnus w ciazy. Zatem, jeśli są dwie kreski, przestać go brać.
Monika_1992 lubi tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Monika_1992 wrote:Warto wiedzieć. A czy żurawina faktycznie jest bezpieczna?
Tak, jak najbardziej 😊Monika_1992 lubi tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -