Chcę jednego w Nowym Roku 🎇 Ciebie mieć u swego boku 👩🏻🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Ola25 wrote:U mnie takim zapalnikiem do poszukania lepszego ginekologa po tym jak usłyszałam od tych dwóch że wszystko idealnie, było plamienie tydzień przed okresem i niepewność czy ten okres przyjdzie i tak postanowiłam pojechać do Wrocławia czyli jakieś 100 km od mojej miejscowości aby poszukać przyczyny tego, po USG lekarz właśnie najpierw stwierdził obraz polistycznych jajników, jednak byłam przed miesiączka więc nie było pewności 🤔 dostałam skierowanie na masę badań właśnie te początku cyklu co są na pierwszej stronie i tak wyszło mi wysokie LH, wysokie Amh, podwyższony androstendiol i progesteron 17 oh - najgorsze po otrzymaniu wyników to że względu na podwyższony androstenion i inne szukałam u siebie objawów „męskich” typu owłosienie 😅 no ale wyników nie oszukam 😅
Olii789 lubi tę wiadomość
👧25🧑26 🐈🐈
👰♀️🤵♂️ 2022 💊AH 7 lat
Starania (brak owu) od 05.24
👧
PCOS
❌️Długie cykle bezowulacyjne (60 dni)
❌️LH/FSH 2 ➡️ 1.6
❌️Hiperandrogenizm, wysoki testosteron
☑️AMH 6.16 ☑️HOMA 2.2 ✅️ TSH 1.8
💊Fertistim, magnez, żelazo
🧑
❌️Morfologia 3%
❌️Obniżona ruchliwość 26%
🔜Luty: rozszerzone badania nasienia
💊AndoVit, D3 4k, B Complex
10.01 2cs Lametta + 21.01 Zivafert 🔜 5.02 🙏 -
karczoch321 wrote:U mnie poranny test dalej blady, ale już widoczny bardziej 🫣Krew pobrana, więc czekam na wyniki. Pewnie będą kolo południa 🤞🤞
Wczoraj w ogrodzie znalazłam czterolistna koniczynę. Od 30 lat wypatruje takiej w trawie i nigdy nie znalazłam żadnej 🤣 Mam nadzieję, że to dobry znak 🍀🍀
Wierzę w takie znaki, my też mamy swoje i sprawdziły się :p kciuki!Deyansu, karczoch321 lubią tę wiadomość
👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 🙏
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Olii789 wrote:Hej Dziewczyny, chciałam się z Wami przywitać. Od jakiegoś czasu obserwuję forum więc chciałam się z Wami przywitać 🩷
Staramy się już 6 miesięcy, ale niestety moje cykle są bardzo nieregularne. Aktualnie mam 91 dzień cyklu. Dopiero czwarty ginekolog zdiagnozował PCOS. Narazie jestem załamana, ale również cieszę się, że wreszcie mam przyczynę. Będę bardzo wdzięczna za porady na co teraz zwrócić uwagę przy kolejnych wizytach u gin?
Trzymam za Was wszystkie kciuki 💓🍀
Hej dziewczyny już chyba wszystko napisały.
Ja tylko od siebie dodam, że równolegle (zanim zaczęłabyś jakąkolwiek stymulacje), warto zrobić choć podstawowe badanie nasienia. Często gdy słyszymy pcos, skupiamy się tylko na tym, a warto równolegle wykluczyć czynnik męski, by nie tracić czasu.
Olii789, White1, Helcia, Deyansu, cysterka95 lubią tę wiadomość
Ja: 35, on: 34
✅IO w remisji- Metformina 2000 mg
📍AMH 22 ng/ml
📍PCOS- brak samoistnej owulacji i menstruacji
📍hiperandrogenizm
📍przebyta infekcja C.Trachomatis
📍hiperplazja endometrium
❌ Lewy jajowód niedrożny
✅ Usunięte niewielkie ognisko endometriozy
💉4 cykle gonadotropiny + Ovitrelle ❌ -
Finch11 wrote:O! To właśnie chyba Ty kiedyś o tym pisałaś nawet 😅 i mnie rozśmieszyło jak napisałaś że leżysz w wannie i mąż przyniósł Twojego ulubionego drinka a później dodałaś że to Fertistim i poczułam się oszukana 😂 a ten dla mężczyzn smakuje podobnie?
Dla mężczyzn gorszy w smaku. Mój taki pomarańczowy a dla mężczyzn taki dziwny 🤭 Ale mąż mówi, że pił gorsze (nie lubi alkoholu). Także my polecamy. I pijemy z małą ilością wody, taka 1/4 szklanki.Finch11, kitka_ lubią tę wiadomość
🧩 8cs o brakującego puzzelka
🩸5.01
⏸️x0
✅ szczęśliwa żona
💊 suplementacja: foliany, centrum complex, b6+b12, C1000, D4000, magnez, A+K, fertistim.
✅ Zdrowy styl życia i życiowy wyuczony optymizm!
⚠️ "W życiu nigdy nie jest za późno na trzy rzeczy: miłość, naukę i spełnianie marzeń" -
@karczoch321 czekamy z niecierpliwością na wyniki bety, ale 3 testy nie mogą się mylić 🩷
@Sosenka93 u mnie 11-12dc, ale to na stymulowanym i dopiero pierwszy raz 😄karczoch321, Deyansu lubią tę wiadomość
👧25🧑26 🐈🐈
👰♀️🤵♂️ 2022 💊AH 7 lat
👧
PCOS
❌️LH/FSH 2 ➡️ 1.6
🧑
❌️Morfologia 3%
Loraa wrote:Ja wlanie też jestem prawie już zdecydowana na USG pod kątem endometriozy. Planuje zrobić u dr Zaczyka w Barska Clinik. Dr Janowiec ponoć dużo lepszy, ale ciężko o termin u niego.
P.S. A w którym dniu cuklu robiłaś badania?Loraa lubi tę wiadomość
30 & 34
▪️starania od 11.2021
▪️AMH
2022-2,83
2024 -2,44
▪️Hormony w normie
▪️MUCH -OK
▪️ Drożności jajowodów z użyciem pianki EXEM FOAM - OK
▪️USG w kierunku endometriozy i ademiozy - nie wykryto
▪️PAI-1 4G/5G wykazano obecność polimorfizmu w układzie heterozygotycznym
▪️MTHFR C677T C/T
▪️STYMULACJE
12.24 Lametta+Owitrelle+Duphaston
01.25 Lametta+Owitrelle+Duphaston
04.2025 Laparoskopia + Histeroskopia?
ON
ŻPN
2024 zabieg -
Cześć dziewczyny 😄
Zatestowalam i niestety biel ❄️ mam jeszcze 2-3 dni do małpy, ale temperatura już zaczęła lecieć w dół 🥺😭 także czekam na 🐒13 cykl starań, a my wciąż nie tracimy wiary na przyjście naszego maluszka! Rozświetlij nasz dom perełko.👶🏻❤️
Nasza rzeczywistość:
💃🏻 28, PCO/PCOS? AMH 6,94 🤔
🕺🏻 26, słabe parametry nasienia:
✖️Ilość: 25 mln (11,09 mln/ml)
✖️Morfologia: 2%
✖️Ruchliwość: A=1% 😭, A+B=6%, A+B+C=17%
✖️HBA: 43%
Zmieniamy nawyki, suplementujemy się, walczymy o poprawę wyników 💊🥗🏃🏼 Kolejne badania 3 marca!
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥
-
Kurczę Chochliku.. przykro mi 💔 ale luty będzie Twój!
Chochlik12 lubi tę wiadomość
🤶 28l. 🎅34 l.
❤️🔥 8 cs
💠IO, otyłość, [06.2023 miomektomia/laparotomia 5x7cm]
💊Fertisim, omega3, wit.D
21.12 (2 dc)
💠Żelazo 88 µg/dL Ferrytyna 36 ng/mL
💠Glukoza 91 mg/dL Insulina 22,0 µU/mL
💠Prolaktyna 12,50 ng/mL
💠TSH < 0,005 µlU/mL
💠Estradiol 34 pg/mL
💠FSH 4,1 mIU/mL
💠LH 3,61 mIU/mL
💠Progesteron 0,146 ng/mL
💠Testosteron ↑ 0,55 ng/mL
▫️to nieskończoność nabiera ostrości▫️ -
@PaulinKA @Chochlik12 przytulam i siedzimy w tym razem 😢9cs
👫27
HSG ✅
USG pod kątem endo ✅
AMH 3,7
Progesteron 6 dpo 14,75 8 dpo 19,79 12 dpo 10,07
TSH 0,196
Estradiol 40
Prolaktyna 34,2 ❗
Testosteron 46,9
ALT 38❗
AST 36 ❗
Glukoza 77,50
Żelazo 89,8
Ferrytyna 21,73 ❓
Homocysteina 6,81
On : Morfologia 10%
Suplementy: kwas foliowy, Koenzym Q10(ubiqinol), Estrovita skin (omega 3,6), wit C, D, zioła Klimuszki, Intesta, Sanprobi IBS -
Wysyłam link do ankiety na nową nazwę wątku 💖 możecie głosować ☺️
https://forms.gle/pAhKwutriomAgN376Runnerka, brilka, almost.there, ellevv, Mstka, emciak, Deyansu, Siasi, Kaliope, DreamBee, kitka_, dailydamn, Olisska, Darrika, Olo323 lubią tę wiadomość
13 cykl starań, a my wciąż nie tracimy wiary na przyjście naszego maluszka! Rozświetlij nasz dom perełko.👶🏻❤️
Nasza rzeczywistość:
Zmieniamy nawyki, suplementujemy się, walczymy o poprawę wyników 💊🥗🏃🏼 Kolejne badania 3 marca!
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥
-
Lisik wrote:@PaulinKA @Chochlik12 przytulam i siedzimy w tym razem 😢
Niby miło, ale nie cieszę się, że jesteśmy w tym razem! 😆 następny miesiąc nasz jak nic ❤️🩹🤣Lisik, emciak lubią tę wiadomość
13 cykl starań, a my wciąż nie tracimy wiary na przyjście naszego maluszka! Rozświetlij nasz dom perełko.👶🏻❤️
Nasza rzeczywistość:
__
-
Chochlik12 wrote:Cześć dziewczyny 😄
Zatestowalam i niestety biel ❄️ mam jeszcze 2-3 dni do małpy, ale temperatura już zaczęła lecieć w dół 🥺😭 także czekam na 🐒Chochlik12 lubi tę wiadomość
Starania od 04/24
12 cs ✨
02/24 2 cs stymulowany Clo -
Hej dziewczyny, ja wróciłam z Austrii było super
Polecam, jeśli chce Wam sie tak daleko jeździć
My wracaliśmy 13 godzin.
Wczoraj 14 dpo, test wiadomo jaki - ❄️❄️
Niestety Was nie dam rady nadrobićStart starania: Marzec 2024
11 cs
8 cykli naturalnych ❌
2 cykle stymulowane Clo + duphaston ❌
👩25 lat
👨26 lat
🐶4 lata
✨Euthyrox 25 + Glucophage
29.12 - 🩸
12.01 - 🥚
26.01 - testowanie - ❄️
🔜
10.02 - drożność
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
Chochlik12 wrote:Wysyłam link do ankiety na nową nazwę wątku 💖 możecie głosować ☺️
https://forms.gle/pAhKwutriomAgN376
Grazka, przykro mi 🫂Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia, 08:51
Chochlik12, grazka0022, Darrika lubią tę wiadomość
Starania od 04/24
12 cs ✨
Olii789 wrote:Hej Dziewczyny, chciałam się z Wami przywitać. Od jakiegoś czasu obserwuję forum więc chciałam się z Wami przywitać 🩷
Staramy się już 6 miesięcy, ale niestety moje cykle są bardzo nieregularne. Aktualnie mam 91 dzień cyklu. Dopiero czwarty ginekolog zdiagnozował PCOS. Narazie jestem załamana, ale również cieszę się, że wreszcie mam przyczynę. Będę bardzo wdzięczna za porady na co teraz zwrócić uwagę przy kolejnych wizytach u gin?
Trzymam za Was wszystkie kciuki 💓🍀
Warto ustalić typ PCOS (związany z zaburzoną gospodarką insulinowo-cukrową / nadnerczowy związany z wysokim kortyzolem albo wywołany przerostem nadnerczy / zapalny przez stany zapalne w organizmie) wtedy można wiedzieć na czym się skupić i jak obniżać zawyżone wyniki.
Inozytol działa cuda, tylko potrzebuje 3 miesięcy, więc nie ma co czekać. Przy PCOS powinny to być 4g w 2 formach, więc tutaj najlepiej się sprawdza Fertistim (ma też aktywną formę kwasu foliowego i w ogóle dobry skład, jest warty swojej ceny).
W przypadku tak długich cykli rozwiązaniem, które umożliwi zajście w ciążę (poza suplementacją, dietą i aktywnością fizyczną) jest stymulacja owulacji razem z monitoringiem. Znacząco skróci cykle oraz pozwoli na dojrzewanie pęcherzyka zdolnego do owulacji.Olii789, Deyansu lubią tę wiadomość
👧25🧑26 🐈🐈
👰♀️🤵♂️ 2022 💊AH 7 lat
👧
PCOS
❌️LH/FSH 2 ➡️ 1.6
🧑
❌️Morfologia 3%
brilka wrote:Chochliczku, przykro mi 🥺 Zawsze najbardziej czekam na to, żeby do ciebie się uśmiechnęło szczęście w końcu i coś nie mogę się doczekać 🫂 Mam nadzieję, że w lutym prowadzenie wątku drugi raz ściągnie już na ciebie klątwę prowadzącej 🪄
Dzięki Brilka! 💖13 cykl starań, a my wciąż nie tracimy wiary na przyjście naszego maluszka! Rozświetlij nasz dom perełko.👶🏻❤️
Nasza rzeczywistość:
__
-
brilka wrote:Myślę, że bez ankiety wiadomo, który tytuł wygra 😆😅
Taak?
Jak dla mnie to wszystkie są super! I nawet tak pomyslalam "ciekawe na który dziewczyny zagłosują, bo są mega fajne"
Start starania: Marzec 2024
11 cs
8 cykli naturalnych ❌
2 cykle stymulowane Clo + duphaston ❌
👩25 lat
👨26 lat
🐶4 lata
✨Euthyrox 25 + Glucophage
29.12 - 🩸
12.01 - 🥚
26.01 - testowanie - ❄️
🔜
10.02 - drożność
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
Choinka123 wrote:Część, ja robiłam takie USG u dr Pabisiaka w Rzeszowie (z tego co widziałam wykonuje również w Barsca Clinic te badania ale do Rzeszowa miałam bliżej). Dzień wcześniej leki przeczyszczające na receptę. Ja miałam 12 dniu cyklu
Choinka123 lubi tę wiadomość
👱♀️❤️👨28&37
Starania o pierwsze 👶🩷🩵
5 cs 😔
28.01 🩺 inny lekarz
👱♀️
Podejrzenie endometriozy -
grazka0022 wrote:Taak?
Jak dla mnie to wszystkie są super! I nawet tak pomyslalam "ciekawe na który dziewczyny zagłosują, bo są mega fajne"
White1, grazka0022, Olii789, cysterka95, Olisska lubią tę wiadomość
Starania od 04/24
12 cs ✨
Ja wytrzymam i testuję w dzień spodziewanej miesiączki bądź dzień po 😃mówię sobie już tyle wytrzymałam to dam radę i te dwa trzy dni 😅
Ogólnie bulgotanie w brzuchu nadal i kucie w jajnikach jest. Ale jakoś optymistką to ja nie jestem. No cóż czekamy jeszcze…
Dziewczyny żeby te biele przerodziły się w kreseczki ❤️Chochlik12, karczoch321 lubią tę wiadomość