X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Choroba wzjg a ciąża oraz złe wyniki toxo.
Odpowiedz

Choroba wzjg a ciąża oraz złe wyniki toxo.

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • ewa-d7 Debiutantka

Wysłany: 10 listopada 2013, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam! Wszystkie kobietki starające się o maluszka :) Czy któraś z Was ma również tą chorobę i planuje zajść w ciąże? U mnie tą chorobę wykryto w 2010 roku ma ona średnie nasilenie. Jakby któraś z Pań miała jakieś doświadczenia proszę o info. :) I ogólnie odradzono zachodzenie w ciąże z tą chorobą ponieważ istniej zwiększone ryzyko m.in. chorób płodu, przedwczesnego porodu, niskiej masy urodzeniowej, a do tego jeszcze ostatnio robiłam sobie wyniki badań na toxo i wyszły mi nieciekawe (IgG 93,00 I IgM 1,040 oba dodatnie) przez co od paru lekarzy odradzało mi zachodzić teraz w ciąże- jeżeli dalsze badania wykazały by podwyższony wynik toxo to jeżeli bym była to by mogło być nieciekawie a od innego lekarza znów że można zachodzić ponieważ toxo jest bardzo groźna dla kobiet które się zaraziły nią już w czasie kiedy były w ciąży, a nie kiedy już ją się ma przed ciążą.

samira lubi tę wiadomość

ewa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2013, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana ja nie mam tej choroby mam inną chorobe jelit ale leżałam w szpitalu z dziewczyną,która ma te chorobe ale ona dosć czesto lezała w szpitalu i dosć dużo objawów. Urodziła sliczna, zdrowa dziewczynke. Najważniejsze jest podleczyć te chorobe i dbać bardzo o siebie no i być pod kontrolą lekarzy. Nie chce ani odradzać ani zachecać do ciaży ale mozę wejdź na forum chorych na te chorobe również a moze tez tu są jakieś dziewczyny z tą choroba i coś CI podpowiedzą :)
    Życze zdrowia i owocnych starań :D <3

samira lubi tę wiadomość

• ewa-d7 Debiutantka

Wysłany: 11 listopada 2013, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje. :)

ewa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2013, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa-d7 wrote:
    Witam! Wszystkie kobietki starające się o maluszka :) Czy któraś z Was ma również tą chorobę i planuje zajść w ciąże? U mnie tą chorobę wykryto w 2010 roku ma ona średnie nasilenie. Jakby któraś z Pań miała jakieś doświadczenia proszę o info. :) I ogólnie odradzono zachodzenie w ciąże z tą chorobą ponieważ istniej zwiększone ryzyko m.in. chorób płodu, przedwczesnego porodu, niskiej masy urodzeniowej, a do tego jeszcze ostatnio robiłam sobie wyniki badań na toxo i wyszły mi nieciekawe (IgG 93,00 I IgM 1,040 oba dodatnie) przez co od paru lekarzy odradzało mi zachodzić teraz w ciąże- jeżeli dalsze badania wykazały by podwyższony wynik toxo to jeżeli bym była to by mogło być nieciekawie a od innego lekarza znów że można zachodzić ponieważ toxo jest bardzo groźna dla kobiet które się zaraziły nią już w czasie kiedy były w ciąży, a nie kiedy już ją się ma przed ciążą.
    EWA ja na to paskudztwo choruję wykryte w zeszłym roku,od sierpnia biorę asamax w tabletkach 2x2 oraz czopek Pentasa to mi przepisał doby gastroenterolog ,wcześniej chirurg przepisał sulfalazynę i myślałam że zejdę po tych tabsach tak mnie żołądek wysiadał a dodam ze mam refluks,po tabsach od gastro jest dużo lepiej nie ma krwawień i lepiej jest z wypróżnianiem (ujmę to tak jest normalniej niż wcześniej)chociaż jak bym jeszcze dietkę stosowała to by było jeszcze lepiej ;)
    Druga sprawa oczywiście spytałam o ciąże to powiedział ze nie ma żadnych przeciwwskazań ,i że rodzą się piękne i zdrowe dzieci ,także do dzieła !!!
    A jeśli chodzi o tabsy na wzjg to właśnie te są najbardziej w ciąży polecane i mimo ciąży leczenia się nie przerywa,najwyżej modyfikuje przyjmowanie do minimum ....często ciążą wycisza objawy...!!

sprawa taxo jeśli się nie mylę to podwyższone mogą świadczyć o przejściu
    choroby (i organizm się uodparnia) -tak słyszałam a oczywiście najgorzej zarazić się od zwierzęcia w czasie ciąży -wtedy grozi powikłaniami

ale groźna jest też różyczka ,moja kuzynka daleka właśnie w ciąży przechodziła i córka (już dorosła teraz ma niedosłuch)i lekarz powiedział dobrze ze dziewczynka bo chłopiec mógłby być bardzo chory...

pozdrawiam :)

• ewa-d7 Debiutantka

Wysłany: 11 listopada 2013, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za informację. Ja jakiś czas temu brałam Asamax 1x2 ale lekarz kazał mi odstawić i teraz jestem obecnie na Pentasie 1 czopek na noc. Martwi mnie te toxo jutro idę na badanie krwi pod kontem awidności i wtedy ponoć wszystko się okaże jak się sprawa będzie mieć, najgorsze jest to że nie wszyscy lekarze są dobrymi specjalistami i ile ich jest tyle jest odmiennych opinii. Ja bym chciała trafić na tego konkretnego. :(

samira lubi tę wiadomość

ewa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2013, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa-d7 wrote:
    Dziękuję za informację. Ja jakiś czas temu brałam Asamax 1x2 ale lekarz kazał mi odstawić i teraz jestem obecnie na Pentasie 1 czopek na noc. Martwi mnie te toxo jutro idę na badanie krwi pod kontem awidności i wtedy ponoć wszystko się okaże jak się sprawa będzie mieć, najgorsze jest to że nie wszyscy lekarze są dobrymi specjalistami i ile ich jest tyle jest odmiennych opinii. Ja bym chciała trafić na tego konkretnego. :(
    nie wiem skąd jesteś ,ja polecam dr.Kaczora z Katowic na NFZ przyjmuje w Klinice w Katowicach Dzielnica Ligota (tz. jest tam przychodnia )lekarze kliniczni czyli dość dobrzy ,on tez przyjmuje w prywatnej klinice w Kato ,już kiedyś do niego chodziłam z żołądkiem na NFZ właśnie tam w na Ligocie ,potem miał tam przerwę to prywatnie łaziłam ,potem długo nie chodziłam i poszłam do MEDISANY na NFZ do chirurga który skierował na Kolonoskopię (i tam dr,Kaczora spotkam ponownie bo jak się okazało to on wykonał kolono :) i postanowiłam do niego chodzić ponownie bo się okazało ze znów w tej Klinice Ligota pracuje ,teraz muszę się zapisać na styczeń i mam nadzieje ze będą miejsca ;)

• ewa-d7 Debiutantka

Wysłany: 12 listopada 2013, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja jestem z województwa pomorskiego to daleko. Mam nadzieję że jak zajdę w ciąże to choroba wzjg w moim przypadku nie będzie miała pogorszenia i wszystko się ułoży po mojej myśli. Jeżeli zajdę ....... :(

ewa
  • ewa-d7 Debiutantka

Wysłany: 13 listopada 2013, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    c58ccb1bdb116261046886b8767f01db.png

ewa
  • kluska Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, dopisuję się do tematu. Jest ktoś jeszcze na forum, kto choruje na wzjg? Proszę o opinie, czy wzjg może być przyczyną problemów z zajściem? Dodam, że stosuję sulfasalazyne i tylko ona na mnie działa. Wzjg mam od 14 lat i tyle czasu przyjmuję sulfa... dajcie znać, razem będzie nam raźniej.

zrz6p07wtzdrpy2l.png

Aniołek * * * 04.11.2013r.
  • vanessa Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa-d7 wrote:
    a od innego lekarza znów że można zachodzić ponieważ toxo jest bardzo groźna dla kobiet które się zaraziły nią już w czasie kiedy były w ciąży, a nie kiedy już ją się ma przed ciążą.
    I to jest prawdziwa informacja :) Jeżeli masz przeciwciała tzn. że miałaś tego pasożyta i nie zaszkodzi w ciąży jakbyś go znowu złapała.

7 lat walki o Ciebie Kruszynko...

201701271765.png

(*) Aniołek Madzia 7 tc luty 2020 - w moim sercu pozostaniesz na zawsze
  • agapomorskie82 Nowa

Wysłany: 11 listopada 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa-d7 wrote:
    No właśnie ja jestem z województwa pomorskiego to daleko. Mam nadzieję że jak zajdę w ciąże to choroba wzjg w moim przypadku nie będzie miała pogorszenia i wszystko się ułoży po mojej myśli. Jeżeli zajdę ....... :(
    ewo mozesz podac maila do siebie, jestem w pomorskiego i mam poodbny problem jak Ty....:(

agapomorskie82
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ