Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Choroby hormonalne
Odpowiedz

Choroby hormonalne

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podzielcie się swoimi doświadczeniami związanymi z przebytymi chorobami - tarczycy, hiperinsulinizmem, zespołem policystycznych jajników etc. Jak długo chorujecie, jakie leki przyjmujecie, jaką dietę stosujecie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie zdiagnozowano kilka chorób. W październiku 2012 zdiagnozowano u mnie hiperinsulinizm. Od tamtej pory biorę Glucophage 500. Od kilku lat choruję na niedoczynność tarczycy i przyjmuję Euthyrox 100. Rok temu robiłam badania odnośnie zespołu policystycznych jajników. Mam 1,5 punktu różnicy pomiędzy wynikami i lekarz powiedział mi, że jest duże prawdopodobieństwo, że to właśnie ta choroba. Od ponad 2 lat staramy się z partnerem o dziecko - tzn nie zabezpieczamy się, ale ciągle nie zachodzę w ciążę. Wiele osób nam mówi - jesteście młodzi już chcecie mieć dzieci? Na co ja odpowiadam mam 3 choroby, które mi to utrudniają, być może uniemożliwią, mam 26, a partner 27 lat ( za chwilę znów wskazówka się przekręci) - na co czekać? Do tego dochodzi jeszcze nadwaga. Od kiedy zdiagnozowano u mnie hiperinsulinizm biorę leki, schudłam 8 kg, jednak mam nieregularne miesiączki , przestałam brać Duphaston, przez 2 miesiące nie miałam miesiączki i przytyłam ok 5 kg. Waga troszkę spadła po wyczekiwanej miesiączce, ale nadal mam co najmniej 20 kg do zrzucenia. Diety odchudzające nie działają, próbowałam jeść tylko produkty o niskim indeksie glikemicznym - jest bardzo ciężko. Nie wiem co robić. Chwilami mam dość. Mam ochotę to wszytko rzucić i się nie starać, bo przecież to nic nie daje. Ile można? Ile jeszcze miesięcy, ile lat? Jak to u was wygląda? Co stosujecie, na co chorujecie, ile się staracie o dziecko? Macie wrażenie, że to przez Was się nie udaje?

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ