X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Choroby hormonalne
Odpowiedz

Choroby hormonalne

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podzielcie się swoimi doświadczeniami związanymi z przebytymi chorobami - tarczycy, hiperinsulinizmem, zespołem policystycznych jajników etc. Jak długo chorujecie, jakie leki przyjmujecie, jaką dietę stosujecie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie zdiagnozowano kilka chorób. W październiku 2012 zdiagnozowano u mnie hiperinsulinizm. Od tamtej pory biorę Glucophage 500. Od kilku lat choruję na niedoczynność tarczycy i przyjmuję Euthyrox 100. Rok temu robiłam badania odnośnie zespołu policystycznych jajników. Mam 1,5 punktu różnicy pomiędzy wynikami i lekarz powiedział mi, że jest duże prawdopodobieństwo, że to właśnie ta choroba. Od ponad 2 lat staramy się z partnerem o dziecko - tzn nie zabezpieczamy się, ale ciągle nie zachodzę w ciążę. Wiele osób nam mówi - jesteście młodzi już chcecie mieć dzieci? Na co ja odpowiadam mam 3 choroby, które mi to utrudniają, być może uniemożliwią, mam 26, a partner 27 lat ( za chwilę znów wskazówka się przekręci) - na co czekać? Do tego dochodzi jeszcze nadwaga. Od kiedy zdiagnozowano u mnie hiperinsulinizm biorę leki, schudłam 8 kg, jednak mam nieregularne miesiączki , przestałam brać Duphaston, przez 2 miesiące nie miałam miesiączki i przytyłam ok 5 kg. Waga troszkę spadła po wyczekiwanej miesiączce, ale nadal mam co najmniej 20 kg do zrzucenia. Diety odchudzające nie działają, próbowałam jeść tylko produkty o niskim indeksie glikemicznym - jest bardzo ciężko. Nie wiem co robić. Chwilami mam dość. Mam ochotę to wszytko rzucić i się nie starać, bo przecież to nic nie daje. Ile można? Ile jeszcze miesięcy, ile lat? Jak to u was wygląda? Co stosujecie, na co chorujecie, ile się staracie o dziecko? Macie wrażenie, że to przez Was się nie udaje?

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ