CIAŁKO ŻÓŁTE na USG
-
mam pytanie : byłam w 17 dc na usg- na lewym jajniku 2X21mm ,a na prawym 33mm
owulacja prawdopodobnie wystapila 17/18dc.Następne Usg było robione w 23 dc i ku zaskoczeniu na lewym jest torbiel krwotoczna o 3cm ,a tego pecherzyka na prawym jajniku nie ma ,braak równiez plyy w zatoce daglasa i ciałka żołtego.Moja gin stweirdzila ze 6 dpo owulacji moze juz nie widac na usg , i wg niej doszlo do owulacji i przepisala dopochwowo luteina 2X1.MOje pytane jest takie czy któras z was miala taka sytuacje,ze nie widac cialka ani plynu a mimo tego doszlo do owulacji ,bo pecherzyk pekl? -
Ja może nie miałam dokładnie takiej samej sytuacji, bo nie miałam monitoringu, ale było podobnie. Wizytę miałam kilka dni po owulacji, gin powiedział, że już po owulce, ale nie widział ciałka ani płynu. Nie wiem dlaczego, nie mówił, a ja się nie pytałam, bo to był dopiero nasz 2 cs. Nie wiem więc, czy faktycznie do owulacji doszło czy nie, bo np. jajeczko się wchłonęło. Z tym że gin powiedział, że już po owulacji.
-
A ja msm pytanie czy po owulacji jak lekarz robi udg wewn. To nie zaszkodzi ewentualnemu zsplodnionemu jajeczku? Zawsze sie tego boje jak ide na usg po ovu...Endometrioza IV stopnia, LUF, laparo 04-2015 i 07-2015,
HSG w grudniu 2015 - oba drożne, histeroskopia - macica dwurożna, niedoczynność tarczycy, adenomioza.
AMH 1,98
06-2016 - I procedura in vitro nieudana bez mrozaków
13-09-2016 - II procedura, 29 trans. 2 zarodków , brak mrozaków
-