Tydzień dla Płodności   

Uwaga: to już ostatnia szansa!   
Nie zwlekaj - zbadaj swoją płodność - pierwsza wizyta 1zł!
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ciąża a nowa praca
Odpowiedz

Ciąża a nowa praca

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Zuuziia Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane pomóżcie bo nie wiem już co z tym fantem zrobić :/
    Jestem w 5 tc w piątek dostałam telefon że dostałam się na staż do Sądu Rejonowego. Proponują mi umowę na miesiąc a w styczniu jak się sprawdzę przedłużenie umowy na rok.
    Nie wiem co mam zrobić pójdę na miesiąc a co potem ? Będę musiała się przyznać że jestem w ciąży i mogą mnie dalej nie zatrudnić :/

Jest jeszcze druga opcja. Mój dawny pracodawca (wie o ciąży) proponuje mi zatrudnienie na umowę ale też na czas określony bo nie wie czy będzie na tyle pracy abym mogła dłużej zostać u niego. Wyczułam że chce mi pomóc ale najlepiej żebym szybko poszła na L4. Boje się żeby się ZUS nie przyczepił że po 2 msc pracy poszłam na zwolnienie.
    Nie wiem co zrobić. Dobrze byłoby jednak się zatrudnić żeby mieć jakieś świadczenia. :(

Chciałabym spróbować sił w Sądzie ale boje się że jak nie wypalił to miesiąc już będę miała do tyłu i wtedy do tego pracodawcy pójdę w ok 10 tc i potem szybkie zwolnienie... tym bardziej narażam się na kontrolę z ZUSu :/
    Sen z powiek powinnam się nie stresować a o niczym innym nie potrafię teraz myśleć :(

oar89jcgknh04rvx.png
    25.07.2018 🦊

• seema Debiutantka

Wysłany: 28 listopada 2017, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem powinnaś zostać w obecnej pracy, umowę masz z automatu przedłużoną do dnia porodu, później przysługuje Ci zasiłek macierzyński (52 tyg) . ZUS Ci nic nie zrobi :) wątpię nawet aby była jakaś kontrola.

• Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzia też bym została u dawnego pracodawcy.
    Na jakie stanowisko dostałaś staż? Kiedyś byłam na stażu w sądzie z UP. Pracowałam głownie jako protokolant na rozprawach. Ciężki kawałek chleba...

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • Zuuziia Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina_2603 wrote:
    Zuzia też bym została u dawnego pracodawcy.
    Na jakie stanowisko dostałaś staż? Kiedyś byłam na stażu w sądzie z UP. Pracowałam głownie jako protokolant na rozprawach. Ciężki kawałek chleba...

Właśnie na protokolanta :/

oar89jcgknh04rvx.png
    25.07.2018 🦊

• Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie początki były bardzo stresujące.
    Wszystko zależy od sędziego z którym się pracuje. Jedni są wyrozumiali, a inni nie... Czasami siedzi się 8 godzin na sali bez przerwy na siku, nie mówiąc już o jedzeniu. Zuzia a potrafisz szybko pisać na klawiaturze? No i do jakiego wydziału miałabyś pójść? Cywilny, karny, rodzinny? Ja byłam w cywilnym, więc miałam dużo spraw spadkowtch.

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ