Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne ciąża a torbiele na jajnikach
Odpowiedz

ciąża a torbiele na jajnikach

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mialam torbiele na dwóch jajnikach. Kazdy lekarz u ktorego byłam twierdził, ze to torbiele endometrialne i trzeba je wyciąć. Dostałam tabletki antykoncepcyjne ( okres całkowice zatrzymany na 9 miesięcy)aby sie nie powiększaały w czasie mojego oczekiwania na laparoskopie. No ale okazalo sie, że torbiel na prawym jajniki znikneła na lewym zmniejsyzla się o 2 cm.
    I zaczelam sie zastanawiać isc na operację czy zacząc starania a nóż się uda...
    Lekarz dal nam zielone światło więc odstawiłam tabletki, 12 kwietnia dostalam pierwsze krwawienie i zaczełam staranka, myśle, że na operacje zawsze jest czas...

atdc8iikup31msj2.png
  • mar Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OFelaine a jak duże były pierwotnie Twoje torbiele?

• Ofelaine Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten na lewym jajniku 5 cm i teraz ma ok 3 a na prawym 3 cm i zniknal. Tylko teraz sie boje ze znow wroca przy miesiaczkowaniu :/

atdc8iikup31msj2.png
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ