Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne ciąża a torbiele na jajnikach
Odpowiedz

ciąża a torbiele na jajnikach

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mialam torbiele na dwóch jajnikach. Kazdy lekarz u ktorego byłam twierdził, ze to torbiele endometrialne i trzeba je wyciąć. Dostałam tabletki antykoncepcyjne ( okres całkowice zatrzymany na 9 miesięcy)aby sie nie powiększaały w czasie mojego oczekiwania na laparoskopie. No ale okazalo sie, że torbiel na prawym jajniki znikneła na lewym zmniejsyzla się o 2 cm.
    I zaczelam sie zastanawiać isc na operację czy zacząc starania a nóż się uda...
    Lekarz dal nam zielone światło więc odstawiłam tabletki, 12 kwietnia dostalam pierwsze krwawienie i zaczełam staranka, myśle, że na operacje zawsze jest czas...

atdc8iikup31msj2.png
  • mar Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OFelaine a jak duże były pierwotnie Twoje torbiele?

• Ofelaine Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten na lewym jajniku 5 cm i teraz ma ok 3 a na prawym 3 cm i zniknal. Tylko teraz sie boje ze znow wroca przy miesiaczkowaniu :/

atdc8iikup31msj2.png
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ