Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne ciąża, czy fałszywy alarm?
Odpowiedz

ciąża, czy fałszywy alarm?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • escom Nowa

Wysłany: 22 października 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,
    Jestem w 16 dniu cyklu i zauważyłam dziwne brązowe plamienia. Biorę regularnie tabletki antykoncepcyjne "Teenia" i nie zdarzyło mi się zapomnieć ani jednej. Seks z chłopakiem uprawiałam w sobotę. Niby jestem w idealnym ułożeniu na ciążę, ale dlaczego tabletki miałby zawieźć? Co to może być innego? Piszę tutaj bo moja ginekolog jest na urlopie, a wolałabym w pewien sposób uspokoić sumienie...

Ania_84 lubi tę wiadomość

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w 16 dc raczej watpie czy to ciaza :)
    spokojnie .. jak dla mne sprawdz poziomy hormonow niestety tabsy czesto powoduja zaburzeniahormonalne.. no i sprawdz czy nie masz nadzerki

rybka, kapturnica lubią tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • escom Nowa

Wysłany: 22 października 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za odpowiedź :)
    Przeraziłam się bo cały internet krzyczy: ciąża i plamienia implantacyjne... w ogóle jak obfite i ile trwają takie plamienia?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciąża przy tabsach to raczej mało prawdopodobne jeśli nie zapomniałaś o żadnej.
    Ja podzielam zdanie Ani i być może to coś z hormonami, progesteronem bo to objawia się plamieniami w środku cyklu właśnie :)
    zgłoś się z tym do gina :)
    powodzenia

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochana na implantacje w 16 dc to raczej zawczesnie przykladowo jelsi mas z rowne cykle co 28 dni to zazwyczaj owulacja jest w 14 dc :) a implantacja min po 4-12 dni po owulacji :)
    nie wiem jak jets przy tabsach bo nie bralam..
    ale mozesz miec plamienia srodcykliczne..ktore sa przy okresie okolowoulacyjnym, wlasnie przy jakis nadzerkach, przy niedoborze jakis hormonow :)
    ja sama mam okolo tychndni raz na jakis czas plamienia ktore trwaja okolo 2-3 dni :)
    najplpeiej idz do ginekologa niech zrobi ci usg, cytologie.. iogolne badanie :)

jelsichodzi o implantacyjne to razej jest to sluz z nitkami krwi ..ale takiej zywszej :)

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie implantacyjne to było takie brązowe plamienie :D

Jak je miałam to naczytałam się o progesteronie :)
    Na wizycie ginekolog mi też powiedziała wtedy, że jak jest owulacja to też się czasem plami samo z się albo hormony. A tu suprajs.

A w czasach kiedy brałam tabletki to nigdy nie miałam takich plamień, wiec też nie powiem ile to trwa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2014, 10:37

Ania_84 lubi tę wiadomość

• Asha Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    escom wrote:
    Witam,
    Jestem w 16 dniu cyklu i zauważyłam dziwne brązowe plamienia. Biorę regularnie tabletki antykoncepcyjne "Teenia" i nie zdarzyło mi się zapomnieć ani jednej. Seks z chłopakiem uprawiałam w sobotę. Niby jestem w idealnym ułożeniu na ciążę, ale dlaczego tabletki miałby zawieźć? Co to może być innego? Piszę tutaj bo moja ginekolog jest na urlopie, a wolałabym w pewien sposób uspokoić sumienie...

Zdazylo ci sie nie wziac jednej z tabletek?

135f715c72957d8fe22ac1293c05f629.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buziulka wrote:
    A u mnie implantacyjne to było takie brązowe plamienie :D

Jak je miałam to naczytałam się o progesteronie :)
    Na wizycie ginekolog mi też powiedziała wtedy, że jak jest owulacja to też się czasem plami samo z się albo hormony. A tu suprajs.

A w czasach kiedy brałam tabletki to nigdy nie miałam takich plamień, wiec też nie powiem ile to trwa.
    bo prawda taka ze co kobieta to inaczej :)

ale wg mnie to hormony :)

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2016, 17:50

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ