ciąża, czy fałszywy alarm?
-
Witam,
Jestem w 16 dniu cyklu i zauważyłam dziwne brązowe plamienia. Biorę regularnie tabletki antykoncepcyjne "Teenia" i nie zdarzyło mi się zapomnieć ani jednej. Seks z chłopakiem uprawiałam w sobotę. Niby jestem w idealnym ułożeniu na ciążę, ale dlaczego tabletki miałby zawieźć? Co to może być innego? Piszę tutaj bo moja ginekolog jest na urlopie, a wolałabym w pewien sposób uspokoić sumienie...Ania_84 lubi tę wiadomość
-
w 16 dc raczej watpie czy to ciaza
spokojnie .. jak dla mne sprawdz poziomy hormonow niestety tabsy czesto powoduja zaburzeniahormonalne.. no i sprawdz czy nie masz nadzerki
rybka, kapturnica lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
kochana na implantacje w 16 dc to raczej zawczesnie przykladowo jelsi mas z rowne cykle co 28 dni to zazwyczaj owulacja jest w 14 dc a implantacja min po 4-12 dni po owulacji
nie wiem jak jets przy tabsach bo nie bralam..
ale mozesz miec plamienia srodcykliczne..ktore sa przy okresie okolowoulacyjnym, wlasnie przy jakis nadzerkach, przy niedoborze jakis hormonow
ja sama mam okolo tychndni raz na jakis czas plamienia ktore trwaja okolo 2-3 dni
najplpeiej idz do ginekologa niech zrobi ci usg, cytologie.. iogolne badanie
jelsichodzi o implantacyjne to razej jest to sluz z nitkami krwi ..ale takiej zywszej
-
nick nieaktualnyA u mnie implantacyjne to było takie brązowe plamienie
Jak je miałam to naczytałam się o progesteronie
Na wizycie ginekolog mi też powiedziała wtedy, że jak jest owulacja to też się czasem plami samo z się albo hormony. A tu suprajs.
A w czasach kiedy brałam tabletki to nigdy nie miałam takich plamień, wiec też nie powiem ile to trwa.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2014, 10:37
Ania_84 lubi tę wiadomość
-
escom wrote:Witam,
Jestem w 16 dniu cyklu i zauważyłam dziwne brązowe plamienia. Biorę regularnie tabletki antykoncepcyjne "Teenia" i nie zdarzyło mi się zapomnieć ani jednej. Seks z chłopakiem uprawiałam w sobotę. Niby jestem w idealnym ułożeniu na ciążę, ale dlaczego tabletki miałby zawieźć? Co to może być innego? Piszę tutaj bo moja ginekolog jest na urlopie, a wolałabym w pewien sposób uspokoić sumienie...
Zdazylo ci sie nie wziac jednej z tabletek? -
Buziulka wrote:A u mnie implantacyjne to było takie brązowe plamienie
Jak je miałam to naczytałam się o progesteronie
Na wizycie ginekolog mi też powiedziała wtedy, że jak jest owulacja to też się czasem plami samo z się albo hormony. A tu suprajs.
A w czasach kiedy brałam tabletki to nigdy nie miałam takich plamień, wiec też nie powiem ile to trwa.
ale wg mnie to hormony -
nick nieaktualny
-