ciąża czy nie? proszę o radę :-)
-
witam Was wszystkie!
bardzo proszę o poważne odpowiedzi, chociaż wiem, że nie jesteście wróżkami ani lekarzami, mimo wszystko liczę na pomoc od mądrzejszych ode mnie ostatnio z chłopakiem kochaliśmy się pierwszy raz bez zabezpieczenia i skończył tam.. oostatnią miesiączkę miałam od 26 marca i trwała 6dni i w tym momencie nie pamiętam czy kochaliśmy się w nocy z 1 na 2 kwietnia czy z 5 na 6, cykl mam 28 dniowy, zakładając że dni płodne są na 5dni przed owulacją i 4 po niej, a owulacja następuje 14 dc to wypadła na 8 kwietnia, powiedzcie mi proszę czy jest szansa na to, że mogę być w ciąży? na objawy na pewno jest za wcześnie i na test, i już głupieję czy to podświadomość czy na prawdę coś się dzieje? ostatnio czuję kucie w dole brzucha, mam mdłości.. dziękuję za przeczytanie i za wszystkie odpowiedzi pozdrawiam -
Nawet przy 28dniowych cyklach bez monitoringu nie można stwierdzić czy owulacja byla oraz którego dnia. Jezeli kochaliście się bez zabezpieczenia to tak chyba na zdrowy rozsądek masz szanse 50/50 ze jesteś w ciąży. A inne objawy typu młodości i klucie brzucha, hmmm nie szukaj na silę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2015, 20:34
-
nick nieaktualny
-
Okres 26 marca? Czyli kolejny ok. 24 kwietnia. Masz dopiero 19dc, jeśli owulację masz faktycznie w 14dc i w tym cyklu nastąpiła w 14dc właśnie (czyli 9.04) to NAJWCZEŚNIEJ objawy mogą się pojawić za jakiś tydzień.
Ponieważ:
"Implantacja (zagnieżdżenie) zarodka jest to proces w którym zapłodniona komórka jajowa zagnieżdża się w macicy. Do zagnieżdżenia dochodzi zazwyczaj po około 7-10 dni od owulacji.".
Test ciążowy o najwyższej czułości wykrywa ciążę kilka dni po zagnieżdżeniu. Radziłabym zaczekać do tego 26dc i dopiero zacząć mówić o objawach, a o teście ciążowym pomyśleć po 24 kwietnia. Życzę powodzenia, ale szanse na ciążę w 6dc są minimalne, chyba że mąż operuje dobrymi plemnikami W 10dc szanse są większe, nie takie cuda się zdarzały Ale skoro marzysz o dziecku to powinnaś się lepiej wstrzelać w dni płodne.
Dni płodne nie są 4 dni po owulacji (kiedy wiesz kiedy ona następuje), bo w ciążę możesz zajść do 24 godzin po owulacji (przy naprawdę dobrych wiatrach).Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2015, 21:11
mar, Eklerka lubią tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.2014 3700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.2016 3650 g, 55 cm -