X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne ciąża czy nie? proszę o radę :-)
Odpowiedz

ciąża czy nie? proszę o radę :-)

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • aleksandra1216 Nowa

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam Was wszystkie! ;-)
    bardzo proszę o poważne odpowiedzi, chociaż wiem, że nie jesteście wróżkami ani lekarzami, mimo wszystko liczę na pomoc od mądrzejszych ode mnie ;-) ostatnio z chłopakiem kochaliśmy się pierwszy raz bez zabezpieczenia i skończył tam.. ;-) oostatnią miesiączkę miałam od 26 marca i trwała 6dni i w tym momencie nie pamiętam czy kochaliśmy się w nocy z 1 na 2 kwietnia czy z 5 na 6, cykl mam 28 dniowy, zakładając że dni płodne są na 5dni przed owulacją i 4 po niej, a owulacja następuje 14 dc to wypadła na 8 kwietnia, powiedzcie mi proszę czy jest szansa na to, że mogę być w ciąży? na objawy na pewno jest za wcześnie i na test, i już głupieję czy to podświadomość czy na prawdę coś się dzieje? ostatnio czuję kucie w dole brzucha, mam mdłości.. dziękuję za przeczytanie i za wszystkie odpowiedzi ;-) pozdrawiam ;-)

• miszkaaa Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet przy 28dniowych cyklach bez monitoringu nie można stwierdzić czy owulacja byla oraz którego dnia. Jezeli kochaliście się bez zabezpieczenia to tak chyba na zdrowy rozsądek masz szanse 50/50 ze jesteś w ciąży. A inne objawy typu młodości i klucie brzucha, hmmm nie szukaj na silę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2015, 20:34

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandra1216 wrote:
    , chociaż wiem, że nie jesteście wróżkami ani lekarzami

Amen

miszkaaa, Eklerka lubią tę wiadomość

• littleladybird Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam temat: https://ovufriend.pl/forum/temperatury-wykresy-plodnosc/uwaga-zanim-zalozysz-temat-nr-975124577-pt-czy-mialam-owulacje,7003.html

Nie martw się na zapas :)

Eklerka lubi tę wiadomość

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • mar Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróżkami nie jesteśmy aczkolwiek znajdzie się tu kilka wiedźm :D
    szansa jest ZAWSZE ;)

lauda., Ewa99 lubią tę wiadomość

• Eklerka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejny troll? :/

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okres 26 marca? Czyli kolejny ok. 24 kwietnia. Masz dopiero 19dc, jeśli owulację masz faktycznie w 14dc i w tym cyklu nastąpiła w 14dc właśnie (czyli 9.04) to NAJWCZEŚNIEJ objawy mogą się pojawić za jakiś tydzień.
    Ponieważ:

"Implantacja (zagnieżdżenie) zarodka jest to proces w którym zapłodniona komórka jajowa zagnieżdża się w macicy. Do zagnieżdżenia dochodzi zazwyczaj po około 7-10 dni od owulacji.".

Test ciążowy o najwyższej czułości wykrywa ciążę kilka dni po zagnieżdżeniu. Radziłabym zaczekać do tego 26dc i dopiero zacząć mówić o objawach, a o teście ciążowym pomyśleć po 24 kwietnia. Życzę powodzenia, ale szanse na ciążę w 6dc są minimalne, chyba że mąż operuje dobrymi plemnikami ;) W 10dc szanse są większe, nie takie cuda się zdarzały :D Ale skoro marzysz o dziecku to powinnaś się lepiej wstrzelać w dni płodne.

Dni płodne nie są 4 dni po owulacji (kiedy wiesz kiedy ona następuje), bo w ciążę możesz zajść do 24 godzin po owulacji (przy naprawdę dobrych wiatrach).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2015, 21:11

mar, Eklerka lubią tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ