X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ciąża po ciąży pozamacicznej- z której strony?
Odpowiedz

Ciąża po ciąży pozamacicznej- z której strony?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • LenaAnna Ekspertka

Wysłany: 26 października 2017, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie do dziewczyn którym udało się zajśc w ciążę po przebytej ciąży pozamacicznej- czy w kolejną ciąże zaszłyście z drugiego jajnika, czy którejś udało się z tego samego? Ja miałam tylko nacięty jajowód (nie pęknięty), wyczyszczony i pozostawiony. Potem miałam histeroskopię na której doktor nie zgodził się robić drożności bo twierdzi, że to badanie też uszkadza rzęski jajowodowe i predysponuje do kolejnej cp. Ale w USG po histeroskopii był płyn w zatoce Douglasa co ponoć sugeruje, że jajowody drożne.
    Mój problem jest taki, że niestety jajnik po stronie cp jest bardziej aktywny- po raz 5 z kolei mam z niego owu (czyli wszystkie od czasu ciąży) i boję się, że nie ma dla mnie już szans na normalną ciążę...:( tak liczyłam, że uda mi się złapać jajo z prawego a tu ciągle lewy i lewy ;/
    Jak było u Was?

I IUI 12.2018 :(
    Aniolki 6tc (**), cp blizniacza lipiec 2017
    Aniołek 6tc(*) maj 2018
    MTHFR homozygota
    Hiperhomocysteinemia
    Hiperprolaktynemia czynnosciowa,
    Nawracające polipy macicy
    Mąż super :)
    "Nienarodzone dzieci nie odchodza, one tylko zmieniaja swoja date przyjscia na swiat"
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ