Ciąża po operacji mięśniaków
-
Witam,
staramy się o dziecko już pół roku i nic. Jestem po operacji na mięśniaki (żyję o połowie jajnika prawego i 3/4 jajnika lewego). jestem pod stałą kontrolą lekarza. Aktualnie skończyłam terapię diatermia krótkofalową na przydawki. Od dni płodnych minęło już 7 dni a ja od jakiś 5 mam ciągłe bóle prawego jajnika, czuję się pełna tam. Czy ktoś jest też tu po operacja na mięśniaki i doradzi co najlepiej działać?szatyna -
nick nieaktualny
-
w styczniu 2013 potem 12 miesięcy na tabletkach hormonalnych i od tego czasu staramy o dzidziusia i nic kwas foliowy i witaminki dla przyszłych mam biorę bez przerwy. Facet jest obdarzony dużą ilością wszystkiego także jego mamy z głowy A Ty kiedy miałaś operacje? Na jakim stadium jesteś?szatyna
-
nick nieaktualny
-
A no to rzeczywiście świeżutka sprawa Będzie ok doszłaś już do siebie po operacji? Miałaś laparoskopię czy otwarcie? Powiem Ci, że ja o dziwo po 3 tygodniach od operacji a mam kreche na jakieś 20 cm byłam już jak nowa chociaż najbardziej nie mogłam się pożegnać z pasem uciskowym na brzuch jakoś tak bezpieczniej się czułam. Niestety nie chciałam od razu zajść w ciąże ale lekarz mówił że najwcześniej pół roku od operacji moglibyśmy się starać. Mimo wszystko jestem dobrej myśli.szatyna
-
nick nieaktualnyTylko napisze Wam pocieszajacy przykład tu z forum:) jest tu dziewczyna o nicu moniska4444 która przeszła operacje mieśniaków i teraz jest w ciąży
ja przeszłam zabieg histeroskopowy było bardzo cieżko a nie cieli mnie ze wzgledu na mój wiek i starania sie o 1 dziecko teraz jestem wciazy kolejnej - poroniłam wczesniejsze ale zwiazane jest to z innymi problemami zdrowotnymi. Teraz tez mam miesniaka ale nie przeszkadza on w niczym.
Powodzenia życze kazdej z Was -
nick nieaktualnyCzuję się dobrze. Można powiedzieć,że już doszłam do siebie. Niestety laparoskopię wykluczyli w moim wypadku i byłam cięta. Powiem Ci,że gdybym tylko mogła od razu zaczęłabym starania. Od dawna bardzo czekamy z mężem na te dwie kreseczki na teście, niestety musimy czekać... Najgorsze w tym wszystkim jest to czekanie
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-