X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ciąża po przebytej kiedyś anoreksji
Odpowiedz

Ciąża po przebytej kiedyś anoreksji

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Papierówka Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2018, 08:55

<3 37+0tc 09.10.2020..... córeczka - witaj! <3
    [*] 4tc ciąża biochemiczna 11.2019
    [*] 5tc ciąża biochemiczna 09.2019
    <3 37+1 tc synek 13.10.2018 - witaj! <3
    [*] 12 tc puste jajo 02.08.2017
    [*] 17 tc synek 28.02.2017
  • Isia93 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj

Nie miałam nigdy anoreksji ale myślę, że skoro miesiączkujesz regularnie i hormony są w normie to wszystko jest ok. Poleciłabym Ci jedynie sprawdzić czy masz owulacje.
    3 cykle starań to nie dużo, nie każdemu udaje się od razu więc cierpliwośći ;)
    Co do niedowagi to jeśli jest mała i nie spowodowana odchudzaniem się to nie powinna być przeszkodą ale oczywiście dobrze byłoby gdyby BMI było w normie.
    Ja też mam niedowagę i lekarz zalecił mi przytyć 2,5 kg w celu lepszej pracy hormonów ale nie jest to wielka przeszkoda w zajściu w ciążę.

Mam nadzieję, że chociaż trochę pomogłam. POwodzenia ;)

ZGWAp2.png
    Walczymy o dobre nasienie i regulację hormonów
    Od lipca 2014 na ovufriend.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kilka lat temu miałam zaburzenia odżywiania. Jadłam mało i niskokaloryczne rzeczy, schudłam 10 kg i oczywiście miałam zanik miesiączki. Później poszłam po rozum do głowy, przytyłam parę kilo, miesiączka wróciła sama z siebie. Z tego co wiem, wszystko jest ze mną w porządku, mam owulacje. U nas 5cs i również nie ma ciąży, ale nie sądzę, ze to z tego powodu. Bardziej obwiniałabym stres. Musisz wiedzieć, że nawet zdrowa para może starać się o ciążę przez rok czasu.

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi do anoreksji strasznie daleko ;) ale 3 cykle starań.... ? ;) nie martw się kobietko, przeciętna ZDROWA para stara się o dziecko rok ;) spokojnie, w końcu się uda

Mona_M lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ